Antena 3 CNN Actualitate UPDATE. Declarațiile referitoare la Papa Francisc și Cathedral Plaza nu au fost făcute în contextul vizitei la Vatican

UPDATE. Declarațiile referitoare la Papa Francisc și Cathedral Plaza nu au fost făcute în contextul vizitei la Vatican

UPDATE. Declarațiile referitoare la Papa Francisc și Cathedral Plaza nu au fost făcute în contextul vizitei la Vatican
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    19 Mar 2016   •   11:23

UPDATE- Într-un comunicat oficial postat pe site-ul Ministerului Culturii în data de 20.03.2016, ministrul Alexandrescu atrage atenția postului de televiziune Antena 3 că declarațiile referitoare la Papa Francisc și Cathedral Plaza nu au fost făcute în contextul vizitei la Vatican.

Prin urmare, mesajul principal pe care l-a transmis Antena 3, acela că Suveranul Pontif nu ar veni în România din cauza situației clădirii Cathedral Plaza, nu se susține în condițiile în care acest mesaj nu a fost dat cu ocazia acestei vizite.

Precizarea ministerului culturii:

„Declarațiile citate de postul de televiziune Antena 3 în știrea referitoare la „Cathedral Plaza” din București au fost făcute de ministrul Culturii într-un context fără legătură cu vizita făcută la Vatican la 23 și 24 februarie. În interviul acordat publicației Metropolis, ministrul Vlad Alexandrescu a apreciat că situația creată de construcția numită „Cathedral Plaza” trebuie să fie rezolvată potrivit legii și hotărârilor judecătorești rămase definitive. Acest subiect nu a fost în niciun fel abordat în cadrul salutului de la finalul Audienței generale din Piața Sfântul Petru, la care ministrul Culturii a asistat, alături de alți participanți oficiali și de miile de pelerini”.

Știrea inițială:

Cathedral Plaza este motivul pentru care Papa Francisc nu vine în România.

Este declaraţia Ministrului român al culturii, Vlad Alexandrescu, după o vizită oficială la Sfântul Scaun.

Oficialul român spune că Vaticanul numeşte clădirea ridicată lângă catedrala greco-catolică din Bucureşti „un monument al corupţiei”.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close