x close

Fii alături de noi!

UPDATE. Declarațiile referitoare la Papa Francisc și Cathedral Plaza nu au fost făcute în contextul vizitei la Vatican

de S.T.   •   19 Mar 2016   •   11:23
UPDATE. Declarațiile referitoare la Papa Francisc și Cathedral Plaza nu au fost făcute în contextul vizitei la Vatican 534
Foto: Agerpres

UPDATE- Într-un comunicat oficial postat pe site-ul Ministerului Culturii în data de 20.03.2016, ministrul Alexandrescu atrage atenția postului de televiziune Antena 3 că declarațiile referitoare la Papa Francisc și Cathedral Plaza nu au fost făcute în contextul vizitei la Vatican.

Prin urmare, mesajul principal pe care l-a transmis Antena 3, acela că Suveranul Pontif nu ar veni în România din cauza situației clădirii Cathedral Plaza, nu se susține în condițiile în care acest mesaj nu a fost dat cu ocazia acestei vizite.

Precizarea ministerului culturii:

„Declarațiile citate de postul de televiziune Antena 3 în știrea referitoare la „Cathedral Plaza” din București au fost făcute de ministrul Culturii într-un context fără legătură cu vizita făcută la Vatican la 23 și 24 februarie. În interviul acordat publicației Metropolis, ministrul Vlad Alexandrescu a apreciat că situația creată de construcția numită „Cathedral Plaza” trebuie să fie rezolvată potrivit legii și hotărârilor judecătorești rămase definitive. Acest subiect nu a fost în niciun fel abordat în cadrul salutului de la finalul Audienței generale din Piața Sfântul Petru, la care ministrul Culturii a asistat, alături de alți participanți oficiali și de miile de pelerini”.

Știrea inițială:

Cathedral Plaza este motivul pentru care Papa Francisc nu vine în România.

Este declaraţia Ministrului român al culturii, Vlad Alexandrescu, după o vizită oficială la Sfântul Scaun.

Oficialul român spune că Vaticanul numeşte clădirea ridicată lângă catedrala greco-catolică din Bucureşti „un monument al corupţiei”.

sati