Antena 3 CNN Actualitate Cazare la mare, neschimbată în august. Preţurile nu cresc în ultima lună din sezonul 2023

Cazare la mare, neschimbată în august. Preţurile nu cresc în ultima lună din sezonul 2023

Contrar aşteptarilor, anul acesta, agenţiile de turism spun că nu majorează tarifele odată cu debutul ultimei luni de vară.

de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Aug 2023   •   07:27

Dacă până anii trecuţi 1 august venea întotdeauna cu majorări de tarife la cazare, mai ales că vorbim de vârful de sezon, anul acesta hotelierii nu mai par tentaţi să umble la preţuri şi nici nu e de mirare.

Gradul de ocupare, mai ales în cursul săptămânii în staţiuni, este sub 70%, iar în weekend abia acum se ajunge la 90%. Mamaia de exemplu, este mai mult goală în timpul săptămânii.

Hotelierii nici nu şi-ar fi permis să crească preţurile în condițiile în care şi ei recunosc că este un sezon mai slab faţă de anii trecuți.

Mai mult decât atât, nu există o dată la care toți hotelierii scumpesc. Există o perioadă. De regulă, perioada de vârf este 25 iulie - 15 august, iar în aceasta perioadă fiecare majorează când și cu cât vrea.

Sigur că pot fi hotelieri care mai umblă la preţurile de recepţie. Dar acestea sunt cazuri izolate, cei mai mulți nu îşi permit să mai facă asta.

×
Subiecte în articol: cazare litoral
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close