Antena 3 CNN Actualitate Cine este Roxana Mărăcineanu, noul ministru al Sportului din Franța. Românca a iscat un adevărat scandal în Hexagon în 2015

Cine este Roxana Mărăcineanu, noul ministru al Sportului din Franța. Românca a iscat un adevărat scandal în Hexagon în 2015

Cine este Roxana Mărăcineanu, noul ministru al Sportului din Franța. Românca a iscat un adevărat scandal în Hexagon în 2015
Sursa foto: Foto: Twitter
04 Sep 2018   •   16:05

Românca Roxana Mărăcineanu a fost numită de președintele Emmanuel Macron în funcția de ministru al Sportului, după ce fostul ministrul Laura Flessel a anunţat că a demisionat din funcţie „din motive personale”.

Cine este însă Roxana Mărăcineanu? S-a născut la 7 mai 1975, la Bucureşti şi a emigrat în Franţa în 1984.

În 1998, la Perth, Roxana Mărăcineanu a devenit prima sportivă din Franţa care a cucerit titlul mondial la nataţie. În 2000, ea a ocupat locul al doilea în proba de 200 metri spate la JO de la Sydney, fiind întrecută de Diana Mocanu.

În 2007, a fost consultant de specialitate pentru „France Televisions” în timpul Mondialului de la Melbourne, după care s-a implicat în numeroase programe sociale. În 2010, a candidat pentru Partidul Socialist în alegerile regionale, iar pe 21 martie a fost aleasă consilier regional în Île-de-France.

În 2015, românca a creat un adevărat scandal după ce a dezvălui în 'L’Equipe' că mulți sunt nemulțumiți de conducerea Federației franceze de Natație, însă nimeni nu are curajul să vorbească.

„Sunt gata să vorbesc. Ceea ce e atât de rar. Majoritatea cluburilor sunt nemulțumite, iar o parte dintre electori nu sunt de acord cu politica federală, însă nimeni nu vorbește”, a declarat Roxana, care a subliniat că natația n-a fost un colac de salvare pentru ea. „Am fost bună la școală. Aș fi putut face orice altceva!”.

Roxana Mărăcineanu este căsătorită cu jurnalistul Franck Ballanger și are doi copii.

 

×
Parteneri
1,5 milioane de angajați români ar putea avea salarii mai mici, din iulie
x close