Antena 3 CNN Actualitate Cod roşu de urgenţă, declanșat în urma unei tamponări în Timişoara

Cod roşu de urgenţă, declanșat în urma unei tamponări în Timişoara

Cod roşu de urgenţă, declanșat în urma unei tamponări în Timişoara
02 Dec 2015   •   00:58

Autocarul, cu 15 persoane la bord, se deplasa spre ieșirea din oraș, pe Calea Torontalului, când, la un moment dat, un autoturism Opel care circula în fața sa în aceeași direcție, a frânat brusc și a virat stânga. Șoferul autocarului nu a mai putut să frâneze și a lovit mașina proiectând-o în șanțul de pe partea dreaptă a drumului. Autocarul a lovit și un autovehicul Audi care circula pe contrasens, scrie ziuadevest.ro.

Dispeceratul unic al ISU a declanșat codul roșu de urgențe, fiind vorba despre un autocar cu 15 persoane. La fața locului au fost trimise patru mașini de pompieri, șapte ambulanțe, patru echipaje SMURD, dar și mai multe echipaje de poliție și jandarmi.

Din fericire, desfășurarea enormă de forțe s-a dovedit inutilă. O singură femeie, șofer în autoturismul Audi, care este însărcinată, a fost transportată la spital, iar alte 13 persoane au primit îngrijiri la fața locului. Femeia însărcinată este în afara oricărui pericol, spun polițiștii.

Deși prima ambulanță care a ajuns la fața locului a realizat că nu este vorba despre un accident grav și a anunțat dispeceratul că nu au nevoie de ajutor, au fost trimise în continuare echipaje de intervenție, care până la urmă, au blocat complet Calea Torontalului timp de zeci de minute, iar ultima autospecială a pompierilor care a ajuns la locul accidentului a fost implicată într-o tamponare ușoară pe drum.

Surse din rândurile celor care au intervenit spun că cei de la dispeceratul unic s-au precipitat atunci când au declanșat codul roșu, deoarece secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a înăsprit verificările în rândul celor de la ISU, după tragedia de la Colectiv.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close