Antena 3 CNN Actualitate Coldea, întâlniri cu Kovesi și reprezentanții CIA. Floriana Juncan: „Kovesi a fost doar unul din instrumentele acestui angrenaj”

Coldea, întâlniri cu Kovesi și reprezentanții CIA. Floriana Juncan: „Kovesi a fost doar unul din instrumentele acestui angrenaj”

Coldea, întâlniri cu Kovesi și reprezentanții CIA. Floriana Juncan: „Kovesi a fost doar unul din instrumentele acestui angrenaj”
13 Mar 2018   •   15:59

Jurnalista Floriana Jucan a comentat în emisiunea „Esențial” care ar fi întrebările cheie care ar trebui ca membrii Comisiei SRI să i le adreseze lui Florian Coldea.

„De ce la anumite întâlniri ale unor oficiali ale statului român participau oameni din serviciile de informații externe. Și vă reamintesc că în urmă cu câțiva ani de zile am avut un interviu cu George Maior, relevant mi s-a părut răspunsul la următoarea întrebare: aveți cunoștință de agenți dubli sau agenți de influență ai unor servicii de informații externe care sunt în conducerea unor inistituții ale statului român? Iar răspunsul domnului Maior a fost: Nu comentez. Aici mi se pare cheia, faptul că directorul SRI nu a negat o astfel de situație. aici mi se pare că este gravitatea întregului spectru pe care îl analizăm astăzi când vorbim de mandatele lui Coldea, Maior, Traian Băsescu. În ceea ce o privește pe Laura Codruța Kovesi, ea este doar instituția, a fost doar unul din instrumentele acestui angrenaj. Însă mi se pare extrem de grav ca insitituțiile ale statului român și iarăși o altă întrebare legală până la ce nivel au fost penetrate servicile de infiormații românești de agenți străini”, a spus Juncan.

Aceasta a vorbit și despre legătura dintre directorul CIA Mike Pompeo și fostul director al SRI, George Maior.

„Poate că nu este deloc întâmplător că ambasadorul nostru în SUA, George Maior, fostul director al SRI, a fost decorat de Mike Pompeo, ca director a CIA anul trecut, tocmai pentru buna colaborare dintre Serviciul Român de Informații, condus de domnul Maior și de CIA”, a declarat jurnalista.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close