Antena 3 CNN Actualitate Comisia de anchetă privind arhiva SIPA se reactivează

Comisia de anchetă privind arhiva SIPA se reactivează

Comisia de anchetă privind arhiva SIPA se reactivează
Sursa foto: Foto: Pixabay
13 Mar 2018   •   08:22

Comisia parlamentară de anchetă privind arhiva SIPA, care a fost înfiinţată în septembrie anul trecut de Parlament, dar care nu a avut activitate o lungă perioadă, se reuneşte, astăzi, într-o şedinţă în care ar putea fi decisă înlocuirea lui Şerban Nicolae de la conducerea ei şi în care vor avea loc şi audieri.

Comisia urmează să se întrunească marţi dimineaţă, iar potrivit unui anunţ de presă, au fost invitaţi la audieri Horia Georgescu, Şerban Alexandru, Marius Iosif şi Ingrid Luciana Popa Mocanu.

De asemenea, este posibil să fie desemnat un alt preşedinte al comisiei, după ce în urmă cu mai bine de o lună grupurile parlamentare PSD au cerut înlocuirea senatorului Şerban Nicolae cu senatorul Viorel Salan. În plus, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi-a exprimat speranţa, sâmbătă seara, la plecarea de la Congresul PSD, că această comisie, cu o nouă conducere, va face lumină.

Comisia de anchetă a arhivei SIPA a fost înfiinţată la finalul lunii septembrie 2017 de către Parlament pentru a clarifica aspectele legate de desfiinţarea Direcţiei Generale de Protecţie şi Anticorupţie (DGPA), transmite news.ro.

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când vine căldura și scăpăm de ploi
x close