Antena 3 CNN Actualitate Statele Schengen au reintrodus controalele la frontiere. Comisia Europeană permite acest lucru

Statele Schengen au reintrodus controalele la frontiere. Comisia Europeană permite acest lucru

Mai multe state din Uniunea Europeană s-au văzut nevoite să reintroducă temporar controalele la frontierele Schengen. Comisia Europeana permite acest lucru, dar doar pentru o perioadă limitată.

de Cătălina Mănoiu    |    08 Apr 2024   •   07:36

Normele Schengen permit, în ultimă instanță, înăsprirea controalelor la frontieră, atunci când este amenințată securitatea internă sau când sunt amenințate politicile publice. 

Și sunt deja mai multe țări membre ale statului Schengen și care au stabilit controale la frontiere. Dacă vorbim despre Austria, aici putem vedea controale la frontiera cu Cehia. Acestea ar urma însă să expire la sfârșitul acestei luni. De asemenea, Austria a stabilit controale la frontierele cu Slovenia, Ungaria, dar și cu Slovacia. 

Dar Austria nu este singura țară care a implementat controale la frontieră, deși este membră a statului Schengen. Același lucru se întâmplă în Danemarca, unde sunt verificate frontierele terestre și maritime din Germania. 

În Germania controale au fost stabilite la frontiera cu Cehia, cu Polonia, dar și cu Elveția. Aici, guvernanții spuneau că, prin controalele care au fost înăsprite la frontiere, vor să descurajeze migrația ilegală, dar și contrabanda. 

Franța a mers chiar mai departe și a invocat amenințări teroriste și a impus controale la frontierele cu toate statele Schengen. 

România a intrat în Schengen pe cale aeriană și maritimă și poartă discuții pentru intrarea cu granițele terestre. Austria susține însă că nu este de acord ca România să fie membră cu drepturi depline din cauza faptului că spațiul Schengen nu mai funcționează corespunzător și trebuie reformat. 

 

×
Subiecte în articol: Schengen
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close