x close

Fii alături de noi!

Fructele, o nouă pistă în cazul copiilor îmbolnăviți. Medic ”Marie Curie”: Unul dintre copii este un pic mai bine și s-a întrerupt dializa

de A.M.P   •   13 Feb 2016   •   10:36
Au apărut noutăți în scandalul bacteriei ucigaşe care a băgat în spital zeci de copii. Inspectorii sanitar-veterinari au mers astăzi la mai multe supermarketuri pentru a lua probe din frunctele comercializate, după ce medicii au emis ipoteza că bacteria care i-a îmbolnăvit pe copiii din Argeş ar proveni din portocale.

Astfel, există suspiciunea că o parte din aceste fruncte ar fi putut cauza problemele de sănătate.

Laboratorul Naţional va recolta chiar astăzi probele, iar buletinele de analiză vor fi gata cel mai târziu marţi dimineaţă.

”Ne-am sesizat după ce medicii de la Marie Curie au incriminat portocalele”.

”Am stabilit un program de recoltare împreună cu Direcția Sanitar Veterinară din Argeș și am stabilit un program de recoltare din loturile existente”, a anunțat președintele ANSVSA, Andrei Butnaru, într-o intervenție telefonică la Antena 3.


Pe firul întregii tragedii au intrat şi procurorii, care au mers la spitalul Marie Curie să discute cu medicii şi cu părinţii bebeluşilor internaţi acolo. Pentru că nimeni nu ştie încă ce a provocat valul de îmbolnăviri, vor fi analizate toate probele recoltate până acum de DSP, Garda de Mediu şi societăţile care furnizează apa potabilă.

”Un copil este un pic mai bine”

Doctorul Radu Tăbăcaru, şeful secţiei terapie intensivă a Spitalului „Marie Curie”, a declarat, sâmbătă, că starea unui copil internat în acest spital s-a ameliorat, prin urmare i s-a întrerupt dializa.

”Nu înseamnă că a scăpat de boală. Așteptăm să se refacă funcția renală a copilului”, a spus medicul Tăbăcaru.

”Ceilalți copii internați sunt în stare stabilă”, a declarat medicul Tăbăcaru.
În Premieră. Vise în eprubetă

În Premieră. Vise în eprubetă

România stă foarte prost la capitolul natalitate, iar populaţia este în scădere, dar statul nu este foarte preocupat de viitoarele generaţii. Medicii estimează că infertilitatea, o problemă care...

poza

Show

Lovitură pentru Adrian Mutu! A pierdut 240.000 de lei

Problemele financiare se ţin lanţ de Adrian Mutu. În timp ce se află în proces pentru neplata pensiei alimentare pentru fiul său, Mario, cu fosta sa soţie, Alexandra Dinu, fotbalistul a mai primit o lovitură grea.

30 Iun 2016  •  00:22

sati