Antena 3 CNN Actualitate Copil imaginar, admis din şcoală în şcoală

Copil imaginar, admis din şcoală în şcoală

Copil imaginar, admis din şcoală în şcoală
07 Noi 2014   •   12:14
În România, totul este posibil, chiar să transferi un copil imaginar dintr-o şcoală în alta. O echipă a Antena 3 a făcut un experiment în care "elevul Andrei" a fost transferat foarte uşor dintr-o instituţie în alta. Cum a fost posibil? Aflaţi din materialul de mai sus.

Reporterul Antena 3 care a realizat materialul, Iuliana Gătej, a explicat că problema este în sistem. 

"De la clasa pregătitoare se impun nişte criterii. Primul criteriu este zona în care locuieşti. Eu pot să îmi tranasfer copilul, sau pe "Andrei" în acest caz, dacă mă mut lângă şcoala respectivă. Suntem în semenstrul I. În mod normal, transferul se face fie în vacanţa dintre semestre, fie în vacanţa de vară. Dar cel important, nimeni nu îmi aprobă cererea în 5 minute, trebuie să treacă printr-un Consiliu de Administraţie, şi asta este specificat în ordinul de ministru."

 
Problema a fost comentată şi de senatorul PSD, Mădălin Voicu: "Sigur, în educaţie există carenţe mari. Nu mă poate contrazice nimeni, dar în toate domeniile e nenorocire. Sunt lucruri pe care le întâlnim destul de des, când muţi un copil dintr-o şcoală în alta, cu tot soiul de avansuri, atenţii."
 
Iuliana Gătej a adăugat că, pe lângă faptele de corupţie, una dintre regulile de bază într-o şcoală a fost ignorată complet în ancheta sa.
 
"Transferul este unul din punctele de pe lista corupţiei din educaţie. Toţi inspectorii şcolari, când au făcut o listă cu aceste situaţii, au punctat înscrierea la şcoală, transferurile, serbările organizate, sunt situaţii de corupţie. Şi iată, prima regulă de securitate în şcoală nu a fost respectată - am intrat fără să mă legitimeze nimeni, fără întrebări."
 

×
Subiecte în articol: copil şcoală experiment camera ascunsa
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close