Antena 3 CNN Actualitate Noi detalii în cazul minorului exploatat prin muncă și ținut închis într-o cușcă | Părinții îl băteau aproape zilnic și îl închiriau proprietarilor de stâne, pentru 1.000 de lei pe lună: ”Nu i-a plăcut şcoala”

Noi detalii în cazul minorului exploatat prin muncă și ținut închis într-o cușcă | Părinții îl băteau aproape zilnic și îl închiriau proprietarilor de stâne, pentru 1.000 de lei pe lună: ”Nu i-a plăcut şcoala”

Ies la iveală noi detalii în cazul copilului care a fost obligat să muncească la stâne din județul Brașov și ținut închis într-o cușcă. Ani la rând, minorul a fost bătut cu biciul de către părinți și închiriat proprietarilor de stâne, pentru 1.000 de lei pe lună.

Noi detalii în cazul minorului exploatat prin muncă și ținut închis într-o cușcă | Părinții îl băteau aproape zilnic și îl închiriau proprietarilor de stâne, pentru 1.000 de lei pe lună: ”Nu i-a plăcut şcoala”
Sursa foto: pixabay.com
de Roxana Mihăiescu    |    04 Apr 2024   •   15:57

Cazul șocant a intrat în atenția anchetatorilor în luna ianuarie, în momentul în care un bărbat- inginer silvic- a fost reținut pentru exploatarea prin muncă a copilului. 

Potrivit anchetatorilor, copilul în vârstă de 13 ani a fost sclavul propriei familii. 

Pentru suma de 1.000 de lei pe lună, părinții îl închiriau proprietarilor de stâne, iar acasă îl țineau închis într-o cușcă, nu mergea la școală, era bătut aproape zilnic și mânca ce gătea. 

Unii dintre localnici spun că nu știau de situația în care se afla copilul, în timp ce alții susțin că ei știau că minorul mergea singur la stâne.

DIICOT face audieri, iar în ultimele ore au fost luate primele măsuri. Părinții minorului au fost arestați la domiciliu, iar viceprimarul care deținea una dintre stânele la care era copilul era supus muncii a fost reținut.

Părinții băiatului neagă orice acuzație.

”Îi plăcea lui să meargă. Copilul abia mergea”, susține tatăl acestuia, în vreme ce mama copilului spune că nu a primit niciun ban și a fost de acord să-l lase să meargă la muncă, pentru că acestuia nu-i plăcea școala. ”Copilul nu a vrut să plece la şcoală, că nu i-a plăcut şcoala. Îi plăceau oile, îi plăcea munca”, a spus mama băiatului, pentru observatornews.ro.

Primarul comunei Ungra, care aparţine satul Dăişoara, susține că nu știa de faptul că viceprimarul avea în proprietate o stână.

Acum, băiatul 13 ani se află în grija statului împreună cu ceilalţi cinci fraţi ai săi.

În cazul în care o să fie găsit vinovat, viceprimarul riscă până la 10 ani de închisoare.

×
Subiecte în articol: copil sclav Brașov stana ancheta
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close