Antena 3 CNN Actualitate Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii verifică aparatura medicală de la Spitalul Sfântul Pantelimon

Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii verifică aparatura medicală de la Spitalul Sfântul Pantelimon

Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii ajunge, din nou, la Spitalul Sfântul Pantelimon, după ce 17 pacienţi şi-au pierdut viaţa la începutul acestei luni. Vor fi verificate atât documentele, cât şi aparatura medicală pentru a se stabili dacă celor 17 pacienţi li s-a administrat doza necesară de noradrenalină.

de Cristina Ştefan    |    15 Apr 2024   •   10:29

Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii va ajunge, din nou, astăzi, la Spitalul Sfântul Pantelimon în primul rând pentru a verifica în continuare documentele medicale, însă şi pentru a sta de vorbă cu medicii şi cu asistentele din Secţia de Terapie Intensivă, îndeosebi cu personalul medical care săptămâna trecută a fost la audieri în momentul în care aceştia au venit să facă verificări.

Şi anchetatorii sunt aşteptaţi la Spitalul Sfântul Pantelimon atât pentru a verifica dispozitivele medicale, însă şi pentru a prelua documente medicale.

Dacă injectomatele din Secţia de Terapie Intensivă ar putea arăta istoricul privind dozele administrate de noradrenalină la începutul lunii aprilie, cel mai probabil adevărul ar putea ieşi la suprafaţă.

Sunt foarte multe semnale de alarmă care vin din partea reprezentanţilor Colegiului Medicilor Bucureşti, însă şi din partea aparţinătorilor.

Dacă ne referim la Colegiul Medicilor Bucureşti, reprezentanţii acestei instituţii spun că este foarte important să avem în continuare încredere în medici, în urma acestui scandal monstru, mai ales că până în acest moment neregulile semnalate de asistenta din Secţia de Terapie Intensivă nu au fost dovedite.

Pe de altă parte, este o mare îngrijorare în rândul aparţinătorilor şi al pacienţilor. Se tem că aceste nereguli ar putea fi şi în alte spitale din Capitală şi din ţară, ceea ce ar însemna, într-adevăr, o situaţie alarmantă.

×
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close