Antena 3 CNN Actualitate Cultură Florina Cercel şi Marin Moraru: Gheorghe Dinică ia pentru o replică 0,17 bani! ORDA să respecte legea

Florina Cercel şi Marin Moraru: Gheorghe Dinică ia pentru o replică 0,17 bani! ORDA să respecte legea

Florina Cercel şi Marin Moraru: Gheorghe Dinică ia pentru o replică 0,17 bani! ORDA să respecte legea
Sursa foto: Foto: INTACT Images
09 Noi 2011   •   23:55
Florina Cercel are peste 41 de ani de carieră, a interpretat 100 de roluri şi face parte din generaţia de aur a scenei şi cinematografiei româneşti. Cu asemenea actriţă nu se poate să nu te simţi bine că eşti român.

Revoltată împotriva Oficiului Român pentru Drepturile de Autor, Florina Cercel a mărturisit la Antena 3 că drepturile artiştilor înscrişi la ORDA-CREDIDAM nu sunt de fapt drepturi.

"Gheorghe Dinică ia pentru o replică 0,17 bani! Tot publicul românesc ştie replicile lui Dinică. Cum este posibil? Noi nici măcar nu puteam să-i dăm în judecată", a afirmat Florina Cercel, miercuri seară, la Antena3.

„Ceea ce este grav nu este faptul că CREDIDAM ne pune beţe în roate, ci ORDA (Oficiul Român pentru Drepturi de Autor). ORDA să respecte legea, în mod special, legea nr. 8/1996. ORDA ne trimite, nouă, UNART (Uniunea Naţională a Artiştilor - n.r.), din 2 februarie până acum câteva zile, cinci refuzuri“, a explicat actriţa.

Florina Cercel a adăugat că acest tratament evidenţiază un fel de ambiţie din partea ORDA de a nu acorda aviz actorilor pentru dobândirea calităţii de persoană juridică.
 


Marin Moraru, unul dintre cei mai importanţi actori români ai ultimilor decenii, luptă şi el contra Organizaţiei Drepturilor de Autor!

"Când văd emisiuni cu băieţi deştepţi, îmi vine să mă spânzur. Nu mai suport aşa ceva. Vrem drepturile ce ne revin", a mărturisit artistul, miercuri seară, la Antena 3.

 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close