Antena 3 CNN Actualitate Cum ne minţim când vine vorba de economiile pentru bătrâneţe

Cum ne minţim când vine vorba de economiile pentru bătrâneţe

Cum ne minţim când vine vorba de economiile pentru bătrâneţe
Sursa foto: foto: Pixabay.com
13 Iul 2018   •   22:06

Deşi nu vrem să admitem, propriile convingeri sunt de cele mai multe ori un obstacol în calea siguranţei financiare. Astfel, uneori chiar propriul nostru comportament ne împiedică să găsim soluţii pentru a ne pensiona fără să ne mai îngrijoreze aspectul financiar.

Huffington Post a elaborat o listă referitoare la minciunile pe care ni le spunem legate de economiile pe care vrem să le facem.

Toată lumea lucrează până la pensionare. În ultimii ani a existat o creştere semnificativă a numărului de persoane care îşi propun să lucreze peste 65 de ani. În realitate, însă, sunt mulţi care vor înceta să muncească înaintea vârstei de pensionare. Fie că vorbim de o decizie proprie, fie că vorbim de factori externi, pentru mulţi angajaţi soluţia va fi pensionarea prematură.

Vecinilor le merge mai bine. Vi se pare că unii pot să-şi cumpere tot ce doresc sau pot vizita orice loc, în timp ce dumneavostră trebuie să înfruntaţi greutăţile vieţii? De fapt, lucrurile stau cu totul atfel. Vecinul dumneavoastră îşi permite o maşină nouă, pentru că nu iese aşa des în oraş. Un apropiat cheltuieşte sute de lei pe sticle de vin, dar nu îşi cumpără prea multe haine. Dacă vreţi să trăiţi decent atunci când ieşiţi la pensie, trebuie să vă axaţi pe economiile făcute în prezent.

Pot să economisesc mai târziu. Asta îşi spun de obicei oamenii, mizând pe faptul că timpul nu este o problemă şi că banii vor veni la un moment dat. Independenţa financiară este o metodă reconfortantă, iar cei care deţin această „libertate“ vor putea să facă faţă mai uşor problemelor şi stresului.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close