Antena 3 CNN Actualitate Cutremur în Poliția din Prahova. Şeful de la Investigaţii Criminale, bănuit de legături cu mafia

Cutremur în Poliția din Prahova. Şeful de la Investigaţii Criminale, bănuit de legături cu mafia

Cutremur în Poliția din Prahova. Şeful de la Investigaţii Criminale, bănuit de legături cu mafia
Sursa foto: Foto: Politia Romana/Facebook
02 Mar 2016   •   12:08

Şeful de la Investigaţii Criminale din IPJ Prahova, Nicolae Zecheru, a ajuns în urmă cu puţin timp la DNA Ploieşti, megadosarul de corupţie instrumentat de procurori. Tot azi, subsecretarul de stat din Ministerul de Interne, Viorel Dosaru, vizat şi el în dosar, şi-a înaintat dosarul de pensionare.

Ambii sunt bănuiţi de implicare în fapte uriaşe de corupţie, alături de alţi şefi din poliţia Prahova, foşti şefi din Direcţia Generală Anticorupţie Prahova, foşti şefi DIICOT Prahova, procurori, un deputat, un preşedinte de Consiliu Judeţean.

Este vorba despre dosarul pe care faimosul procuror Lucian Papici l-a închis, doar că acum a fost redeschis de Curtea Supremă.

Șefi bănuiți de legături cu mafia

Adjunctul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, Liviu Mihail Tudose, a fost audiat de colegii de la DNA, unde a stat mai puțin de 10 minute. Prezența lui la DNA vine după ce Inalta Curte de Casatie și Justitie a decis redeschiderea dosarului închis de fostul procuror DNA Lucian Papici, în care un grup format din oameni importanți din Prahova sunt cercetați pentru constituirea unui grup infracțional organizat, luare și dare de mită.

Printre personajele cercetate se numără președintele CJ Prahova, Mircea Cosma, fiul său, deputatul Vlad Cosma, precum și oameni din conducerea parchetelor, politiei si finantelor prahovene. Cu totii, spun procurorii, l-au sprijinit pe Razvan Alexe, un apropiat al lui Cosma, sa intervina la sefii din justitie si politie, si sa afle date din dosar, si daca este sau nu filat.

În urmă cu doi ani, Mircea Cosma a fost adus cu ambulanța la Inalta Curte de Casatie și Justitie, după ce i s-a facut rău în timp ce era transportat la arestul preventiv din IPJ Prahova. Președintele Consiliului Judetean Prahova a fost acuzat în dosarul lui Razvan Alexe de luare de mită de un milion de euro și abuz in serviciu.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close