Antena 3 CNN Actualitate Dan Diaconescu, eliberat din închisoare. Ce discurs a susținut în fața instanței (VIDEO)

Dan Diaconescu, eliberat din închisoare. Ce discurs a susținut în fața instanței (VIDEO)

Dan Diaconescu, eliberat din închisoare. Ce discurs a susținut în fața instanței (VIDEO)
Sursa foto: foto: Antena3
29 Noi 2017   •   18:09

Zi extraordinară pentru Dan Diaconescu. Instanța a decis să-l elibereze din închisoare. Le-a cerut judecătorilor să-l lase să fie alături de fetița sa de Sfântul Nicolae. 

Dan Diaconescu a motivat în fața instanței că își dorește să fie acasă de sărbători alături de fiica sa. Fostul prezentator se află după gratii din 2015, de când a fost condamnat la cinci ani și jumătate de închisoare. Acesta a spus că și-a îndeplinit fracția încă din luna aprilie a acestui an, însă nu a depus cerere de eliberare condiționată, a mers la activități în penitenciar și chiar a și muncit, drept pentru care a câștigat zile în plus, a scris și cărți în spatele gratiilor și nu se bazează doar pe acest lucru, ci și pe legea recursului compensatoriu, care i-ar mai da câteva zile în plus pentru condiții improprii în închisoare. 

Acesta a fost susținut în instanță de soția lui și de foștii angajați ai postului de televiziune pe care îl patrona.

"Aş vrea să vă spun că în această clipă am făcut aproape 4 ani jumătate din 5 ani jumătate. Am făcut 1600 de zile din 2 mii. Ieri am împlinit fracţia acele 33 din 66. Începând de ieri am făcut fracţia de zi la zi fără arest sau altceva. Puteam să intru în comisie din mai sau aprilie. Am făcut peste fracţie aproape 7 luni. Din muncă am făcut 7 luni. Am mai câştigat 9 zile dintre care am primit 22 de recompense - 11 permisii. Cheltuielile de judecată sunt achitate integral. Cărţile nu mă mai ajută cu nimic. Cărţile le-am scris cu adevărat. Despre mine se vorbeşte la facultatea de jurnalism. Toată această activitate - s-au primit 1300 de credite, record pentru Jilava. Una dintre permisii a fost pentru moartea tatălui meu. Săptămâna viitoare este moş Nicolae şi vă rog să îi faceţi acest cadou fetei mele. Nu a mai avut bunic şi nici tată", a fost discursul susținut de către Dan Diaconescu în fața instanței. 

×
Subiecte în articol: Dan Diaconescu discurs
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close