Antena 3 CNN Actualitate Daniel Diaconescu, numit președinte interimar al ANAF

Daniel Diaconescu, numit președinte interimar al ANAF

Daniel Diaconescu, numit președinte interimar al ANAF
Sursa foto: Foto Agerpres
11 Feb 2016   •   16:34

Daniel Diaconescu va prelua atribuțiile de președinte interimar al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), în urma demiterii lui Gelu Diaconu de către primul ministru.

Diaconescu a ocupat până în acest moment funcția de director general al Direcției Generale de Informații Fiscale în cadrul ANAF. Acesta are în spate o experiență de 10 ani în domeniul administrării fiscale și a protecției intereselor financiare ale Uniunii Europene, scrie Agerpres.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus, miercuri, efectuarea în continuare a urmăririi penale față de mai mulți suspecți, printre care președintele și vicepreședintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Gelu Ștefan Diaconu și Mihai Gogancea-Vătășoiu, în dosarul în care sunt anchetați deputații Mădălin Voicu și Nicolae Păun.

Dacian Cioloș l-a dat afară pe Gelu Diaconu din fruntea ANAF

Premierul Dacian Cioloș a semnat joi ordinul de revocare din funcție a șefului ANAF, Gelu Diaconu. Decizia de revocare fusese anunțată încă de dimineață de premier în contextul în care Diaconu este urmărit penal în dosarul lui Mădălin Voicu.

Demiterea a venit după ce Gelu Diaconu, a refuzat cererea ministrului Finanţelor de a-şi prezenta demisia, calificând dosarul DNA în care este urmărit penal pentru abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului, drept "kafkian".



 

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close