Antena 3 CNN Actualitate De ce au plecat deputații ALDE de la dezbaterea pe legea offshore

De ce au plecat deputații ALDE de la dezbaterea pe legea offshore

De ce au plecat deputații ALDE de la dezbaterea pe legea offshore
02 Oct 2018   •   19:45

Deputaţii ALDE au părăsit dezbaterile din comisiile de specialitate pe legea offshore, liderul deputaţilor ALDE Varujan Vosganian argumentând că această dezbatere este "o improvizaţie", deoarece nu există o evaluare a impactului bugetar, o evaluare clară a resurselor şi nici un punct de vedere al Guvernului. 

Ulterior, acesta a venit și cu o explicație, pe pagina sa de Facebook.

”Iată, pe scurt, motivele pentru care ALDE nu a participat la votul din cadrul Comisiilor reunite în privința Legii offshore:

1. Amendamentele supuse dezbaterii ne-au fost transmise abia înaintea începerii ședinței Comisiilor reunite.
2. Guvernul, prin Ministerul Finanțelor și Ministerul Dezvoltării, din diverse motive, nu și-a asumat și n-au susținut niciunul din amendamente.
3. Amendamentele depuse nu au fost însoțite de nicio justificare, deși formularul de depunere obligă la aceasta.
4. Propunerile de modificări de natură fiscală propuse nu aveau nicio evaluare a impactului bugetar.
5. Deși votăm, practic, privatizarea unor resurse, în continuare nu ni s-a prezentat nicio evaluare a respectivelor resurse din partea autorităților competente.
6. Deși se invocă interesul statului român, nu există, din partea inițiatorilor amendamentelor, nicio cuantificare a ce înseamnă interesul statului român, în ce mod, funcție de diferite scenarii de fiscalitate și de preț, se împart câștigurile între statul român și investitori.
7. Avem sentimentul că nu există o viziune clară cu privire la aceste operațiuni offshore. In primăvară Senatul a votat o versiune. In iulie, Camera Deputaților a votat o alta, radical diferită. După retrimiterea legii de către președinte. Senatul a votat o treia variantă. Și acum, prin amendamente, la Camera Deputaților ni se propune o a patra variantă, sensibil diferită de a treia.

ALDE are propria viziune pe care a exprimat-o în mai mult rânduri și care are în vedere interesul României și, desigur, încurajarea investitorilor să dezvolte activitatea de explorare și, ulterior, de exploatare. Dorim ca activitatea de legiferare să se bazeze pe o informare riguroasă, atât a parlamentarilor cât și a opiniei publice, pe o implicare deplină a Guvernului, pe seriozitate și responsabilitate, precum și pe o definire clară a interesului statului român, care să fie promovat, cu tot sistemul de garanții și prevederi fiscale aferent.” a scris Varujan Vosganian pe Facebook.

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close