Antena 3 CNN Actualitate Denunţătorul Olguței Vasilescu: Am fost ameninţat cu moartea. Primarul Craiovei neagă acuzațiile

Denunţătorul Olguței Vasilescu: Am fost ameninţat cu moartea. Primarul Craiovei neagă acuzațiile

Denunţătorul Olguței Vasilescu: Am fost ameninţat cu moartea. Primarul Craiovei neagă acuzațiile
Sursa foto: Foto: www.facebook.com
de M.Z.    |    09 Aug 2016   •   14:25

Denunţătorul primarului Craiovei, Petre Becheru, susţine că a fost ameninţat cu moartea şi a lansat marți mai multe acuzaţii la adresa Olguţei Vasilescu. În replică, edilul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, se apără şi susţine că până acum nu a făcut publice date din dosar şi nici măcar nu îl cunoaşte pe denunţător. 
 

UPDATE 14.25 - Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, se apără şi susţine că până acum nu a făcut publice date din dosar şi nici măcar nu îl cunoaşte pe denunţător. 

”N-am nicio legătură cu persoana respectivă, n-am luat legătura cu niciun martor denunțător din dosarul meu în această perioadă. Denunțătorul a făcut denunț în urmă cu câteva luni că îi trece cablul de electrictate de la primărie pe deasupra blocului (...) acum vine cu alt denunț, că se simte amenințat de o persoană cu care n-am nicio legătură. Mai lipsește să spună mâine că de becul din fața Primăriei care luminează prea puternic și se simte terorizat”, a spus, marți, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

Avocatul lui Vasilescu, Alexandru Chiciu, a adăugat că derapajul denunţătorilor în spaţiul public, din ultima vreme, "este inacceptabil". 

----------------------------

Știrea inițială 13.25

Denunţătorul primarului Craiovei, Petre Becheru, susţine că a fost ameninţat cu moartea şi a lansat marți mai multe acuzaţii la adresa Olguţei Vasilescu.

Petru Becheru, denunţătorul Liei Olguţa Vasilescu, a declarat marţi, la ieşirea din sediul DNA, că primarul Craiovei a transformat instituţiile subordonate în structuri "de tip mafiot" cu care face presiuni asupra martorilor. 

"Când vezi sute de oameni că te ameninţă, că te jignesc, nu are cum să nu ţi se facă teamă. Mie mi-e frică şi să ies din bloc şi să mă duc la magazin să iau pâine. Doamna Olguţa este o persoană foarte influentă în Craiova şi şi-a transformat instituţiile subordonate în structuri de tip mafiot, cu care face presiuni asupra martorilor, din bugetele cărora plăteşte diferite site-uri să ne atace, prin care instigă lumea să se facă denunţuri mincinoase împotriva noastră. Profit de această ocazie să solicit din nou demisia doamnei Lia Olguţa Vasilescu din funcţia de primar al Craiovei", a spus Becheru. 

Petru Becheru a fost marți la DNA şi a depus mai multe documente în dosarul privind modernizarea fațadei blocului Romarta. 

Tribunalul Bucureşti discută marţi solicitarea procurorilor DNA de luare a măsurii controlului judiciar faţă de Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, pe motiv că aceasta a încercat discreditarea unui martor denunţător din dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru infracţiuni de corupţie

Denunţătorul se numeşte Petru Becheru şi este preşedintele unei Asociaţii de proprietari din municipiul Craiova. 

Procurorii DNA cer judecătorilor stabilirea unor măsuri şi obligaţii prevăzute de Codul procedură penală, între care şi aceea de a nu se apropia de persoane anume desemnate de organul judiciar şi de a nu comunica cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale. 

Printre motivele invocate de procurori în cererea adresată Tribunalului Bucureşti se numără şi acela că, în intervalul de timp care a urmat înregistrării cauzei pe rolul instanţei, Lia Olguţa Vasilescu a postat selectiv pe pagina sa de Facebook acte din dosarul de urmărire penală, după care i-a invitat pe simpatizanţii săi să facă aprecieri asupra probelor, ceea ce a generat ample reacţii în presă. 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close