Antena 3 CNN Actualitate DNA a descins la Ministerul Finanțelor! Ușa biroului unui șef din instituție a fost sigilată

DNA a descins la Ministerul Finanțelor! Ușa biroului unui șef din instituție a fost sigilată

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descins la Ministerul Finanțelor și au sigilat biroul unui șef din instituție.

de Laura Dinu    |    12 Dec 2023   •   11:08

”Din primele informații se pare că ar fi vorba despre percheziții. Nu știm deocamdată care sunt suspiciunile procurorilor DNA, însă știm că aceștia se află la Ministerul de Finanțe și că au sigilat biroul lui Ioan Cristian Purice, secretarul general adjunct al instituției.

Acesta este la bază Inspector în cadrul ANAF, a fost delegat timp de șase luni la Ministerul de Finanțe, unde a căpătat această funcție de secretar general adjunct. Din informațiile noastre, se pare că acesta este așteptat acum la Ministerul Finanțelor”, a explicat Gina Vacariu, realizator Decisiv, la Antena 3 CNN. 

Suspiciuni pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție

”Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție, comise de funcționari publici, în cursul anului 2023, în contextul derulării unei proceduri de achiziție publică, care prevedea implementarea în cadrul unor spitale din București a unor servicii IT.

În cursul zilei de 12 decembrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare la sediile a 3 instituții publice din București.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin din partea IGPR – Direcția de Operațiuni Speciale și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată în comunicatul DNA.

Din primele informații, se pare că, imediat după ce au sigilat ușa biroului secretarului general adjunct, inspectorii DNA au plecat spre domiciliul acestuia unde efectuează percheziții. 

Ce spune Ministerul de Finanțe

”În legătură cu informațiile apărute în mass-media despre perchezițiile procurorilor Direcției Naționale Anticorupție la sediul Ministerului Finanțelor, facem următoarele precizări:

Ministerul de Finanțe își reafirmă angajamentul pentru transparență, statul de drept și lupta împotriva corupției. 

Așteptăm mai multe informații oficiale pentru a dispune măsurile imediate de izolare a situației și de înlăturare a oricărui risc de vulnerabilizare a activității instituției.

Vă asigurăm că activitatea instituției nu este afectată în niciun fel de această situație. 

În paralel, vom lua toate măsurile interne necesare pentru a asigura că această situație este gestionată în conformitate cu standardele etice și legale.

Suntem deplin angajați să promovăm integritatea și etica în toate aspectele activității noastre, iar orice încălcare a acestor principii va fi tratată cu maximă seriozitate”, se arată în comunicatul de presă emis de Ministerul Finanțelor. 

×
Subiecte în articol: DNA Ministerul Finantelor
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close