Antena 3 CNN Actualitate Un nou drog, care se vinde cu 10 lei, face ravagii în Capitală. DIICOT, percheziții de amploare în București și Ilfov

Un nou drog, care se vinde cu 10 lei, face ravagii în Capitală. DIICOT, percheziții de amploare în București și Ilfov

Poliţiştii şi procurorii DIICOT au făcut, astăzi, zece percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, la persoane suspectate că vindeau o substanţă psihoactivă nouă, în zone din centrul Capitalei.

de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Oct 2023   •   11:49

Poliţiştii şi procurorii DIICOT au efectuat zece percheziții domiciliare în București și în Ilfov într-un dosar de efectuare fără drept de operațiuni cu substanțe psiho active.

Concret, anchetatorii urmează să ducă la audieri 20 de persoane cercetate în acest dosar și asta după ce au descoperit că pe piață este pus în vânzare un nou drog denumit Alpha-PHiP - substanţă psihoactivă nouă, din clasa catinonelor sintetice.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Doza era vândută cu prețul de 10 lei

"La data de 04.10.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Structura Centrală împreună cu polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București pun în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și pe raza județului Ilfov, într-un dosar privind săvârşirea infracțiunii de efectuare, fără drept, de operațiuni cu substanțe psihoactive.

Citește și: Legea 2 Mai a fost depusă de parlamentarii PNL la Camera Deputaţilor: "Traficanții de droguri nu vor mai scăpa de închisoare!"

S-a reținut că, pe parcursul anului 2023, mai mulți  suspecți, au vândut în mod repetat, diferite cantități de substanțe psihoactive (Alpha-PHiP substanță psihoactivă nouă, din clasa catinonelor sintetice), cu prețul de aproximativ 10 lei pentru o doză.

Interacțiunile între dealeri și consumatori au avut loc preponderent stradal, în zone situate în centrul municipiului București

La sediul DIICOT - Structura Centrală vor fi conduse, pentru audieri, peste 20 de persoane.

Acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Direcției Generale de Jandarmerie a Municipiului București și a Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție", potrivit DIICOT.

×
Subiecte în articol: DIICOT trafic de droguri Alpha-PHip
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close