Antena 3 CNN Actualitate Educație Cea mai mare notă obţinută la Bacalaureatul de toamnă. O elevă de la Colegiul Sfântul Sava e pe primul loc

Cea mai mare notă obţinută la Bacalaureatul de toamnă. O elevă de la Colegiul Sfântul Sava e pe primul loc

Şapte din 10 candidaţi la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului au picat, mai mulţi decât anul trecut. Pentru prima dată, corectarea s-a făcut digital.

Cea mai mare notă obţinută la Bacalaureatul de toamnă. O elevă de la Colegiul Sfântul Sava e pe primul loc
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Aug 2023   •   20:33

Aproape 30.000 de candidaţi au dat Bacalaureatul de toamnă. În premieră, sesiunea aceasta a fost digitalizată. Lucrările au fost evaluate online de doi profesori din alte judeţe decât cel al candidatului. Unii cred că asta i-a făcut să ia note mai mici, scrie observatornews.ro.

În cazul în care între cei doi evaluatori au existat diferenţe mai mari de un punct la evaluare, lucrările au fost distribuite către alţi doi evaluatori, iar nota finală a fost stabilită prin extragere notelor de mijloc şi în favoarea mediei, a explicat Florin Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Cea mai mare medie obţinută la Bacalaureatul de toamnă 2023

Au fost şi elevi care s-au pregătit toată vara pentru bacalaureat. 9,73 este cea mai mare medie obţinută la Bacalaureatul de toamnă de o elevă de la Colegiul Sfântul Sava, la a doua sesiune de bacalaureat.

Imediat după, cu media de 9,61 este un elev din Ilfov. 

Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate marţi, 29 august. 

Citeşte şi: 3 din 10 elevi au promovat examenul de Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă. Rata este în scădere față de anii anteriori

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close