Antena 3 CNN Actualitate Educație Elevii români, o nouă performanță incredibilă. Șapte medalii de aur, argint și bronz și alte premii la Olimpiada Internațională de Științele Pământului

Elevii români, o nouă performanță incredibilă. Șapte medalii de aur, argint și bronz și alte premii la Olimpiada Internațională de Științele Pământului

Șapte medalii de aur, argint și bronz și alte premii pentru elevii români, la Olimpiada Internațională de Științele Pământului, organizată online de India. Au concurat cu peste 160 de tineri din întreaga lume.

Elevii români, o nouă performanță incredibilă. Șapte medalii de aur, argint și bronz și alte premii la Olimpiada Internațională de Științele Pământului
Sursa foto: Facebook | Ministerul Educatiei
de Georgiana Adam    |    28 Aug 2023   •   10:48

Lotul de elevi olimpici români a obţinut şapte medalii de aur, argint şi bronz, alături de alte premii importante în cadrul ediției din 2023 a Olimpiadei Internaționale de Științele Pământului, organizată online de India, potrivit unei postări publicate pe pagina de Facebook a Ministerului Educației.

Conform sursei citate, olimpiada a fost organizată online de India în perioada 20-26 august 2023, cu participarea a 172 de elevi din 29 de țări. Elevii români au participat la testul principal, intitulat DMT (Data Mining Test) și la alte trei probe opționale.

Olimpicii au obţinut următoarea performanţă: patru medalii (aur și argint) acordate individual, două medalii (argint și bronz) acordate celor două echipe de câte trei elevi care au participat la proba opțională, o medalie de bronz pentru o elevă din lot, la o categorie dedicată performanțelor fetelor, dar și un calificativ „Good” pentru o altă elevă la una din probele opționale.

"La testul principal, DMT, organizatorii au impus regula ca numărul maxim de medalii posibil de obținut de o țară să fie limitat la 4, indiferent câți concurenți participă din țara respectivă. Din România au participat 8 elevi, care au obținut următoarele rezultate:

Medalii de aur au obţinut elevii Daniel Malanca – clasa a XII-a la Colegiul Național „Mihai Eminescu“, Botoșani, David Andrei Vlad – clasa a XI-a la Colegiul Național „Bogdan, Petriceicu Hașdeu”, Buzău

Alte două medalii de argint au obţinut elevii Ioana Daria Cristea – clasa a XI-a la Colegiul Național „Gheorghe Vrânceanu”, Bacău, Mihai Manta – clasa a XI-a la Colegiul Național „Ion Luca Caragiale”, Ploiești”, anunță Ministerul Educației.

Ceilalți 4 elevi din lot au obținut calificativul „Very Good” cu un punctaj echivalent celui pentru care se acordă medalia de argint. „Dat fiind că se acordaseră deja 4 medalii, au fost nominalizați doar cu calificativ:

David Georgescu – clasa a XI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța
Radu Mihnea Negovan – clasa a XII-a la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu“, București
Beatrice Corina Cristea – clasa a XI-a la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Sibiu
Alexandru Barnea – clasa a XI-a la Colegiul Național Iași”, conform postării.

La proba opțională, NTFI (National Team Field Investigation), au participat 6 elevi din lot, organizați în două grupe. O grupă a luat medalie de aur, iar cealaltă medalie de bronz.

Medalie de aur au obținut elevii Ioana Daria Cristea, David Andrei Vlad, Alexandru Barnea. În timp ce elevii Beatrice Corina Cristea, David Georgescu, Mihai Manta au obţinut medalii de bronz.

„La proba opțională (A-ES) Art in Earth Sciences, eleva Beatrice Corina Cristea a primit calificativul „Good”. De asemenea, Ioana Daria Cristea a primit medalia de bronz în cadrul Premiului Mary Anning acordat pentru primele trei fete clasate, ca punctaj, la DMT”, potrivit sursei citate.

×
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close