Antena 3 CNN Actualitate Educație O nouă performanță pentru elevii români. Două medalii de aur şi două de argint la Olimpiada Internaţională de Chimie

O nouă performanță pentru elevii români. Două medalii de aur şi două de argint la Olimpiada Internaţională de Chimie

O nouă performanță pentru elevii români. Două medalii de aur şi două de argint la Olimpiada Internaţională de Chimie
17 Iul 2017   •   17:05

Două medalii de aur şi două de argint a câştigat echipa României la Olimpiada Internaţională de Chimie 2017, a informat, luni, Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Potrivit MEN, elevii medaliaţi cu aur sunt Alexandra Dima - Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, câştigătoare a medaliei de argint la ediţia precedentă, şi Paul Haidu-Gerea - Colegiul Naţional 'Mircea cel Bătrân' din Constanţa, care şi-e egalat performanţa de anul trecut.

Medaliile de argint au fost obţinute de Anamaria Leonescu - Colegiul Naţional 'Sfântul Sava' din Bucureşti şi Dorian Gabriel Muntean - Colegiul Naţional 'Spiru Haret' din Tecuci, jud. Galaţi.

Rezultatul plasează România pe locul locul al II-lea în Europa şi al VII-lea în lume în clasamentul neoficial al ţărilor participante (78).

Olimpiada Internaţională de Chimie 2017 s-a desfăşurat, în perioada 6 - 15 iulie, în Thailanda (Nakhon Pathom) şi au fost prezenţi 279 de concurenţi din 78 de ţări. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: chimie Olimpiada elevi romani
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close