Antena 3 CNN Actualitate Explozii puternice pe aeroportul din Bruxelles și la metrou. Bilanț provizoriu: 34 de morți. Urmărește LIVE ce se întâmplă în inima Europei

Explozii puternice pe aeroportul din Bruxelles și la metrou. Bilanț provizoriu: 34 de morți. Urmărește LIVE ce se întâmplă în inima Europei

Explozii puternice pe aeroportul din Bruxelles și la metrou. Bilanț provizoriu: 34 de morți. Urmărește LIVE ce se întâmplă în inima Europei
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
22 Mar 2016   •   09:27

Cel puțin 34 de persoane au fost ucise, iar câteva zeci au fost rănite în trei explozii produse la Bruxelles: două dintre ele pe aeroport, iar una la metrou. Trei centuri cu explozibil, nefolosite, au fost găsite pe aeroportul din Bruxelles. Potrivit presei, cel puţin una dintre deflagraţiile de pe aeroport a fost provocată de un kamikaze.

Una dintre bombe a explodat în dreptul biroului de check-in al companiei American Airlines, din cadrul aeroportului Zaventem. Sky News scrie că o altă bombă a explodat în zona duty free a aeroportului. Mai multe dispozitive explozive au fost găsite în aeroport.

Toate zborurile către şi dinspre aeroport au fost anulate sau deviate.Transportul public în Bruxelles a fost suspendat, iar autorităţile au cerut populaţiei să evite deplasările.

Primarul Bruxelles-ului: 34 de oameni au murit în atentatele de marți

Bilanțul provizoriu anunță 20 de morți și 106 răniți în urma exploziei de la metrou, între care 7 sunt în stare gravă, precum și 14 morți în urma exploziilor din aeroport.

Anonymous avertizează: ISIS a pregătit mai multe atacuri

„Vrem ca întreaga lume să fie în siguranţă sau măcar acele persoane care au în plan să meargă în locurile indicate de noi. De asemenea, vrem ca gruparea teroristă ISIS să afle că oamenii ştiu ce atacuri urmează şi să le anuleze, ceea ce îi va dezorienta pentru o perioadă”

Victor Ponta: Terorismul devine o parte a vieții noastre

"Din păcate, terorismul devine o parte a vieții noastre și este la fel de grav când face victime la Ankara sau la Bruxelles. Îmi exprim compasiunea și solidaritatea cu toți cei afectați — și sper ca eforturile autorităților europene (inclusiv românești) se vor concentra în această direcție fundamentală pentru societatea noastră (și nu spre bătălii politice depășite de realitatea de azi)", a scris pe Facebook.

Federica Mogherini: O zi foarte tristă pentru Europa

”Este o zi foarte tristă pentru Europa, în momentul în care Europa și capitala sa suferă aceeași durere pe care această regiune (Orientul Mijlociu) a cunoscut-o și o cunoaște în fiecare zi. Suntem solidari nu numai cu victimele care suferă, ci de asemenea în reacția la aceste acțiuni și la prevenirea împreună a radicalizării și a violenței”

Dacian Cioloș: ”Nu sunt români printre victime!”

MAE - numere de urgență pentru cetățenii români

Ministerul Afacerilor Externe a pus la dispoziția cetățenilor români mai multe numere de telefon.

Cu privire la exploziile produse în cursul acestei dimineţi în Bruxelles, MAE pune la dispoziția cetățenilor români, precum şi rudelor acestora, contactele telefonice ale Ambasadei României în Regatul Belgiei +32 (0)2 347 5338, +32 (0)2 345 0040, +32 (0)2 344 1658, apeluri redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, precum şi telefonul mobil de urgenţă al secţiei consulare a misiunii diplomatice de la Bruxelles +32(0)2 344 0854” se arată în comunicatul oficial al MAE.

EXPLOZII și la metroul din Bruxelles. Trei stații vizate de atentatele cu bombă

Un pachet suspect a fost identificat de polițiști și în apropierea Palatului Regal din Bruxelles.

Mesajul ÎPS Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

"În aceste momente dificile pentru poporul belgian, ne rugăm pentru odihna sufletelor celor decedați, pentru consolarea familiilor îndoliate şi pentru însănătoşirea celor răniţi.Ne exprimăm solidaritatea cu poporul belgian greu încercat acum, precum şi îngrijorarea faţă de escaladarea terorismului în spaţiul european. Ne rugăm lui Dumnezeu pentru pacea, înţelegerea şi buna convieţuire între oamenii de etnii, culturi şi credinţe religioase diferite"

Atentat pe aeroportul din Bruxelles. Ce spun martorii

Iohannis: ”Suntem îngroziți! Terorismul a rămas, din păcate, în inima Europei”

Belgia își închide granițele

Frontiera între Franța și Belgia a fost închisă, cu excepția celei rutiere, anunță site-ul publicației Liberation. Potrivit primelor informații, ar fi vorba de o decizie a guvernului belgian.

Mircea Rednic: În timp ce vorbeam cu fiica mea s-a auzit bomba!

Mircea Rednic a intrat într-o intervenție telefonică la Antena 3 unde a povestit că fiica lui este prinsă pe aeroport și că este în prezent pusă la adăpost de forțele de securitate.

”În timp ce vorbeam cu fiica mea s-a auzit bomba și apoi a mai urmat una. Au fost preluați de cei de la Securitate. S-au încuiat acolo. Au căzut tavanele, este fum”, a spus Mircea Rednic, la Antena 3.

Autorităţile belgiene au declanşat planul de catastrofă

Potrivit imaginilor postate pe reţelele de socializare de martori, un fum negru se ridică din clădirea unui terminal.

În România, la nivelul SRI s-a activat celula de criză, în urma atentatelor comise, marți, la Bruxelles, a declarat pentru Rl purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea. SRI ar urma să adopte, pe teritoriul României, măsuri suplimentare de securitate, similare celor adoptate după atentele din Franța.

 

×
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close