Antena 3 CNN Actualitate Fenomenele meteo au produs pagube serioase în România. Străzi inundate, copaci căzuți și stâlpi de electricitate puși la pământ de vântul puternic

Fenomenele meteo au produs pagube serioase în România. Străzi inundate, copaci căzuți și stâlpi de electricitate puși la pământ de vântul puternic

În urma furtunilor din ultimele ore, pompierii au fost solicitați să intervină pentru îndepărtarea mai multor copaci, stâlpi de electricitate sau panouri publicitare căzute pe partea carosabilă în mai multe localități.

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Iul 2023   •   08:51

Pompierii au fost solicitați să intervină pentru îndepărtarea mai multor copaci, stâlpi de electricitate sau panouri din următoarele zone:

- DJ 504, la intersecția dintre localitățile Stănești și Vieru. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Doi copaci, doborâți de vânt, au căzut pe partea carosabilă și pe un autoturism, aflat în mers. Din fericire, conducătorul auto nu a fost rănit, însă autovehiculul a fost avariat.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială dotată cu accesorii specifice pentru degajarea copacilor.

Citește și: Ministrul Mediului, anunţ în direct: România ia măsuri înainte de valul de vijelii! "Colegii sunt în alertă"

La caz au intervenit și reprezentanți ai Direcției Județene de Transport, Administrarea Drumurilor și Control Trafic din cadrul Consiliului Județean Giurgiu, pentru eliberarea părții carosabile, șoseaua București din municipiul Giurgiu.

O salcie a fost ruptă de vânt și a căzut pe țevile de gaze și pe un autoturism parcat lângă scara blocului.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială dotată cu accesorii specifice pentru îndepărtarea salciei și un echipaj de Poliție. Autoturismul a fost avariat ușor;

- DN 5, la sensul giratoriu din localitatea Adunații Copăceni.

Un panou publicitar a căzut pe sensul de mers către Giurgiu.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni, cu o autospecială dotată cu accesorii specifice intervențiilor în astfel de cazuri și un buldoexcavator pus la dispoziție de Serviciul Voluntar Pentru Situații de Urgență de la nivelul Primăriei, care a îndepărtat panoul de pe benzile de circulație;

- DN 5, între localitățile Călugăreni și Adunații Copăceni.

Patru copaci, doborâți de vânt, au căzut pe sensul de mers către Giurgiu. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni, cu o autospecială dotată cu accesorii specifice intervențiilor în astfel de cazuri.

Copacii au fost îndepărtați, astfel încât circulația rutieră să se desfășoare în condiții de siguranță; - Adunații Copăceni, șos. Giurgiului.

Patru stâlpi de electricitate și un brad au fost rupți de vânt și au căzut pe partea carosabilă.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni, cu o autospecială dotată cu accesorii specifice intervențiilor în astfel de cazuri, primarul din localitate și reprezentanți ai Serviciului Voluntar Pentru Situații de Urgență (SVSU), cu un buldoexcavator.

Zona a fost semnalizată și balizată de către SVSU pentru evitarea pericolelor, urmând să se acționeze pentru deblocarea șoselei după intervenția echipajelor de la societatea de furnizare a energiei electrice.

Reamintim faptul că județul Giurgiu s-a aflat sub incidența unui cod portocaliu de instabilitate atmosferică temporar accentuată, în intervalul 26 iulie, ora 10:00-27 iulie, ora 02:00.

De asemenea, între orele 21:50 - 22:30, opt comune ale județului (Comana, Adunații Copăceni, Călugăreni, Vărăști, Colibași, Valea Dragului, Gostinari, Isvoarele) s-au aflat sub incidența unui cod roșu de vijelie puternică, cu rafale de peste 80-90 km/h, grindină de dimensiuni medii și posibil mari, frecvente descărcări electrice, averse care au acumulat peste 25 l/mp.

Pentru a preveni situațiile de urgență, recomandăm cetățenilor respectarea următoarelor măsuri:

- fiți prudenți atunci când vă aflați pe stradă și evitați deplasarea în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți;

- nu treceți prin dreptul clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt și nu vă adăpostiți aproape de construcții improvizate;

- parcați autoturismele la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate;

- îndepărtați copacii sau ramurile uscate, care pe timpul unei furtuni, ar putea cădea şi provoca victime sau pagube materiale;

- nu atingeți firele căzute la pământ.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close