Antena 3 CNN Actualitate Fostul baron PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu, rămâne în arest | Anterior deciziei judecătorilor, a apărut informația că plănuia să fugă în Ecuador

Fostul baron PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu, rămâne în arest | Anterior deciziei judecătorilor, a apărut informația că plănuia să fugă în Ecuador

Fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, rămâne în arest preventiv, relatează Antena 3 CNN.

de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Dec 2023   •   15:54

Decizia a fost luată astăzi de judecătorii Tribunalului Vaslui pentru o perioadă de încă 30 de zile, în condițiile în care mandatul de arestare preventivă a lui Buzatu urma să expire.

Măsura poate fi atacată în termen de 48 de ore.

Fostul baron PSD de Vaslui a fost arestat și trimis în judecată pentru luare de mită, fiind prins în luna septembrie, anul curent, de procurorii DNA cu 1,25 milioane de lei în portbagajul mașinii. 

Banii proveneau de la omul de afaceri Emil Savin, alias "Farmazon" și erau meniți să "deblocheze" plăți ale autorității județene către compania acestuia.

Procurorii au cerut judecarea lui Buzatu în stare de arest

Procurorii au arătat că Dumitru Buzatu trebuie judecat în continuare în stare de arest, după ce în presă au apărut relatări conform cărora, odată pus în libertate, fostul lider județean ar plănui să fugă în America Latină cu femeia pe care surse locale au prezentat-o drept amanta sa.

În rechizitoriu, acuzarea a menționat că Buzatu ar fi trasat, din arest, sarcini foștilor săi subalterni despre cum să colaboreze cu autoritățile. 

Potrivit procurorilor, fostul președinte de Consiliu Județean și-a transmis dispozițiile prin secretara sa.

El i-ar fi spus acesteia că, dacă va scăpa de arestul preventiv, se va refugia în Ecuador și o va lua și pe ea.

Citește și: "Tâmpitule, prostule, unde sunt cartofii?" | Ana Maria Obreja este omul-cheie care stă lângă Dumitru Buzatu de 10 ani și-i administrează afacerile 

Avocat: "Se scurg în presă informații care să convingă judecătorii să-l țină în arest pe 'ticălosul' domn Buzatu"

De cealaltă parte, avocatul lui Dumitru Buzatu sugerează că înșiși procurorii au lăsat să se scurgă în presă informațiile despre presupusul plan de fugă al politicianului încarcerat, cu scopul de a anula prezumția de nevinovăție în cazul acestuia.

"Domnia sa este zugrăvit ca fiind un ticălos care, în momentul de față, vrea să fugă în Ecuador. Aflat în custodia Centrului de Reținere și Arestare Preventivă de la IPJ Iași, plănuiește, potrivit acelorași informații scurte în presă, să influențeze martorii (...)

Acestea sunt chestiuni care, prin grija celor interesați, se scurg în presă, în ideea de a fundamenta convingerea unui judecător de cameră preliminară că se impune ca 'ticălosul' domn Buzatu să rămână în stare de arest", a spus, la Antena 3 CNN, Cristian Winzer, avocatul fostului președinte al Consiliului Județean Vaslui.

×
Subiecte în articol: Dumitru Buzatu arest mita
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close