Antena 3 CNN Actualitate Fostul preşedinte israelian Shimon Peres, spitalizat în urma unui atac de cord

Fostul preşedinte israelian Shimon Peres, spitalizat în urma unui atac de cord

Fostul preşedinte israelian Shimon Peres, spitalizat în urma unui atac de cord
14 Ian 2016   •   11:06

Fostul preşedinte israelian Shimon Peres, în vârstă de 92 de ani, a fost spitalizat de urgenţă joi dimineaţă şi supus unei cateterizări cardiace, în urma unui atac de cord, relatează Jerusalem Post în ediţia electronică.

Peres a fost transportat de urgenţă la Centrul medical Sheba de la Tel Hashomer, după ce a suferit un atac de cord "minor", potrivit medicului său personal.

El a fost preluat de paramedici şi transportat la spital după ce a avut dureri în piept, în cursul dimineţii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al lui Peres, fostul preşedinte israelian a fost supus unei cateterizări cardiace şi se află în stare bună, fiind conştient pe parcursul procedurii.

Ayelet Frish, fost consultant de comunicare al lui Peres, a declarat că fostul preşedinte "s-a trezit dimineaţă cu palpitaţii şi cu o senzaţie de constricţie toracică".

Frish a precizat că paramedicii chemaţi la faţa locului i-au făcut o electrocardiogramă şi au decis să-l transporte la spital.

Shimon Peres a fost de două ori prim-ministru, iar în perioada 2007-2014 a deţinut funcţia de preşedinte al Israelului.

Peres a câştigat Premiul Nobel pentru Pace în 1994, pentru rolul său în semnarea acordului de pace de la Oslo cu palestinienii, din 1993. El a împărţit premiul cu premierul israelian Yitzhak Rabin, care ulterior a fost asasinat, şi cu liderul palestinian Yasser Arafat.

×
Subiecte în articol: shimon peres
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close