Antena 3 CNN Actualitate Fostul primar Sorin Apostu şi omul de afaceri Călin Stoia rămân în arest

Fostul primar Sorin Apostu şi omul de afaceri Călin Stoia rămân în arest

Fostul primar Sorin Apostu şi omul de afaceri Călin Stoia rămân în arest
Sursa foto: Foto: napocanews.ro
de M.Z.    |    17 Feb 2012   •   20:08

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, şi omul de afaceri Călin Stoia, judecaţi pentru fapte de corupţie, vor rămâne în arest preventiv, au decis, vineri, magistraţii Curţii de Apel Cluj.

Avocaţii celor doi au anunţat că depun recurs la decizia Curţii, informează Mediafax.

Unul dintre avocaţii lui Sorin Apostu, Tiberiu Ban, a declarat în faţa instanţei că fostul primar ar trebui judecat în stare de libertate şi că nu mai prezintă pericol social, întrucât a demisionat din funcţie şi nu mai poate influenţa martorii din Primăria Cluj-Napoca.

De asemenea, apărătorul lui Apostu a depus o scrisoare medicală eliberată la externarea sa de la Spitalul Penitenciar Dej, care atestă că fostul edil are probleme de sănătate.

Şi avocatul lui Stoia, Sergiu Bogdan, a pledat pentru judecarea clientului său în stare de libertate.
 
Următorul termen a fost stabilit pentru 9 martie.

Sorin Apostu şi Călin Stoia au fost arestaţi preventiv, în noaptea de 10 spre 11 noiembrie 2011, de Curtea de Apel Cluj.

Potrivit DNA, primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a fost trimis în judecată, în stare de arest, pentru luare de mită în formă continuată, complicitate la spălare de bani în formă continuată. De asemenea, este acuzat şi de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, trafic de influenţă în formă continuată, instigare la spălare de bani în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată şi primire de foloase necuvenite.

Omul de afaceri Călin Stoia, administrator al SC Compania de Salubrizare Brantner Vereş S.A, a fost trimis în judecată, în stare de arest, pentru dare de mită în formă continuată, participaţie improprie la spălare de bani în formă continuată, participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.


×
Subiecte în articol: Sorin Apostu om de afaceri arest
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close