Antena 3 CNN Actualitate Gabriel Oprea, reacție după verdictul de plagiat dat de specialişti: Un zvon

Gabriel Oprea, reacție după verdictul de plagiat dat de specialişti: Un zvon

Gabriel Oprea, reacție după verdictul de plagiat dat de specialişti: Un zvon
de M.Z.    |    27 Iul 2016   •   00:54

Fostul vicepremier Gabriel Oprea se arată sceptic în privința verdictului de plagiat dat marți, în cazul tezei sale de doctorat, de către comisia juridică a CNATCDU

Oprea, fost ministru de Interne și fost președinte al UNPR, susține, într-o postare pe Facebook, că nu are informaţii oficiale pe această temă, motiv pentru care se bazează pe verdictul Consiliului Naţional de Etică, din 2015.

”Aflu din presă că o comisie din CNATDCU ar fi stabilit că lucrarea de doctorat pe care am susținut-o în 2000 ar fi plagiat. Nu am mai multe informații decât cele date ”pe surse” de anumiți jurnaliști. Prin urmare, nu am ce comentarii să fac în cazul acestui zvon. Deocamdată, singura informație validă și oficială este hotărârea din 2015 a Consiliului Național de Etică, în care scrie negru pe alb că ”suspiciunile de plagiat nu se confirmă”, a scris Gabriel Oprea, marți, pe rețeaua de socializare.

Fostul vicepremier și lider UNPR Gabriel Oprea a primit verdictul de plagiat din partea Comisiei de științe juridice a CNATDCU. Este penultimul pas înainte de decizia definitivă.

Acuzația de plagiat la adresa lucrării de doctorat a lui Gabriel Oprea a apărut în iulie 2015.

Lucrarea lui Oprea prezintă paragrafe și pagini întregi copiate și, potrivit unor surse, ar fi vorba de zeci de pagini din cele circa 250 ale tezei.

 

×
Subiecte în articol: Gabriel Oprea plagiat
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close