Antena 3 CNN Actualitate Generalii Mihai Chiriţă şi Ion Marian, cercetaţi pentru corupţie în MapN, vor fi arestaţi

Generalii Mihai Chiriţă şi Ion Marian, cercetaţi pentru corupţie în MapN, vor fi arestaţi

Generalii Mihai Chiriţă şi Ion Marian, cercetaţi pentru corupţie în MapN, vor fi arestaţi
20 Dec 2010   •   19:09

Generalii Mihai Chiriţă şi Ion Marian, cercetaţi de DNA pentru corupţie în MapN , vor fi arestaţi pentru 29 de zile. Decizia a fost luată luni, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cei doi sunt cercetaţi pentru instigare la fals uz de fals şi abuz în serviciu deoarece ar fi cerut bani pentru a ajuta mai mulţi candidaţi să intre la şcoala de aplicaţie de la Piteşti  Alături de cei doi vor mai fi arestaţi alţi trei ofiţeri din MapN.



Generalul maior Mihai Chiriţă, şeful Direcţiei Doctrină şi Instrucţie din Ministerul Apărării este acuzat de procurorii DNA de instigare la fals, uz de fals, abuz în serviciu şi asociere în vederea săvărşirii de infracţiuni. Procurorii spun că generalul stăpânea un sistem organizat milităreşte. Scopul organizaţiei era primirea de bani din partea candidaţilor la şcoala de subofiţeri de la Piteşti. Taxa de acceptare se situa între 1.000 şi 4.000 de euro. Cine plătea, primea cu o seară înainte de concurs, prin SMS, rezolvarea grilelor de examen.

 
Răspunsurile erau în aşa fel date încât oamenii să nu aibă toate răspunsurile corecte. Greşeala a fost alta: au plătit mai mulţi decât puteau să fie admişi. Aşa au apărut şi denunţurile.

Mulţi ofiţeri din armată au fost pur şi simplu şocaţi când au aflat acuzaţiile procurorilor la adresa unui general care timp de şase luni a fost al treilea om în ierarhia forţelor Multinaţionale din Irak.

În dosarul penal, nici generalul Ion Marian nu stă mai bine. El este acuzat că a făcut presiuni pentru admiterea mai multor candidaţi.

În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi alţi trei ofiţeri, inclusiv fostul comandant al şcolii de Aplicaţii din Piteşti, colonelul Vasile Belciug. Toţi cinci ar fi obţinut împreună peste 70.000 de euro, spun procurorii.


×
Subiecte în articol: generali arest
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close