Antena 3 CNN Actualitate Gimnastele românce s-au întors de la Europenele din Turcia încărcate cu medalii de aur și de argint

Gimnastele românce s-au întors de la Europenele din Turcia încărcate cu medalii de aur și de argint

Sportivele junioare și senioare s-au întors acasă, luni seară, din Mersin, Turcia după ce au reușit să câștige nu mai puțin de 14 medalii, dintre care 8 de aur. Româncele au fost senzația ediției cu numărul 33 a Campionatelor Europene de gimnastică, la care au participat 14 țări.

Gimnastele românce s-au întors de la Europenele din Turcia încărcate cu medalii de aur și de argint
de Gabriel Dano    |    21 Dec 2020   •   20:59

La junioare româncele au obținut 6 medalii de aur, 2 de argint și una de bronz. Ana Bărbosu obținut o medalie de aur la individual-compus și patru în finalele pe aparate. De altfel, în categoria pe echipe, junioarele românce au luat aurul, ceea ce nu s-a mai întâmplat de 28 de ani.

Maria Ceplinschi a obținut argintul la individual-compus şi tot argintul la sol, iar Andreea Preda a obținut bronzul la bârnă.

Senioarele au câștigat, la rândul lor, 5 medalii: 2 de aur, obținute de Larisa Iordache la bârnă și sol și 3 de argint, una pe echipe, una la sărituri aparținând Larisei Iordache și un la Bârnă, aparținând Silvianei Sfringiu.

După trei ani de pauză, timp în care a făcut trei operații chirurgicale, Larisa Iordache a obținut aurul la sol.

"Este un moment de bucurie pentru mine dar, în același timp, este un start care știu că va aduce ceva mai greu și trebuie să mă bucur, să mă odihnesc și apoi să muncesc din nou pentru a-mi îndeplini visul. Sper din suflet ca la anul să ne întâlnim tot aici", a spus Larisa Iordache, la întoarcerea în țară.

Nadia Comăneci: "Performanţa gimnastelor române este istorică!"

Fosta mare gimnastă Nadia Comăneci a comentat, în direct la Antena 3, realizarea excepţională a sportivelor din echipa de gimnastică feminină a României la Campionatul European din Turcia.

"Pentru gimnastică şi pentru tenis mă trezesc cu noaptea în cap. Mă bucur să văd că există ceva promiţător şi această campanie făcută acum câţiva ani produce succese. Am fost extrem de impresionată de revenirea Larisei Iordache, cu care am vorbit acum 10 minute. Este aproape imposibil să revii fără accidentare după o "dispariţie" de trei ani din sport. Ea, cu trei operaţii, să revină la un nivel competitiv de această valoare este aproape incredibil (...) A făcut şi istorie, pentru că, din calculele mele, România a depăşit Rusia în istoria Campionatelor Europene, cu 55 de medalii de aur în total", a spus fosta mare gimnastă într-o intervenţie telefonică în direct la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Ana Bărbosu gimnastica
Parteneri
Ion Iliescu, mesaj surpriză pe blogul personal
x close