Antena 3 CNN Actualitate Imagini cu camera ascunsă! Reporterii Antena 3 au analizat care sunt preţurile testelor COVID în diferite unităţi medicale

Imagini cu camera ascunsă! Reporterii Antena 3 au analizat care sunt preţurile testelor COVID în diferite unităţi medicale

Testarea pentru COVID 19 pare să fi devenit o adevărată industrie, cel puţin pentru clinicile şi spitalele private care ar fi câştigat în această perioadă din această procedură, 12 milioane de euro pe lună, potrivit datelor oferite de Ziarul Fianciar. Concret, de la ridicarea stării de urgenţă au fost efectuate peste 190.000 de teste pe lună, care au costat fiecare între 270 şi 380 de lei.

Imagini cu camera ascunsă! Reporterii Antena 3 au analizat care sunt preţurile testelor COVID în diferite unităţi medicale
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    19 Aug 2020   •   11:35

Sub pretextul supracererii, oamenii sunt sfătuiţi să se grăbească să achiziţioneze procedura medicală, una deloc ieftină.

Reporter: Cât e un test?
Asistentă: 380 de lei. De luni până vineri recoltăm între orele 07:00-10:30 maxim

Reporterii Antena 3 au analizat care sunt preţurile testelor în diferite unităţi medicale şi în Bucureşti, într-un material realizat cu camera ascunsă.

Reporter: Testul PCR trebuie făcut, nu?
Asistentă: Da, 390 lei costă.

Dacă acum câteva săptămâni preţul pentru un test COVID-19 făcut la cerere în mediul privat era de aproximativ 300 de lei, în prezent a ajuns la aproape 400.

Asistentă: Va fi gata în 48 de ore
Reporter: Şi cât costă?
Asistentă: 450 lei
Reporter: Era mai ieftin parcă. S-a scumpit?
Asistentă: Nu ştiu...

Cei care încă vor să plece în vacanţă în perioada următoare nu au încotro. Ori scot din buzunare 100 de euro pentru test, ori îşi iau adio de la distracţie.

În doar o lună, clinicile medicale înregistrează profituri record. Cel puţin 12 milioane de euro au calculat jurnaliştii de la Ziarul Financiar.

Între timp, Guvernul promite că nu va scădea capacitatea de testare, dar asta nu îi ajută pe cei care îşi doresc un test la cerere pentru că ele abia ajung pentru anchetele epidemiologice.

''Ţine de fiecare laborator în parte. Noi avem 133 de puncte cu o capacitate maximă care poate face fiecare laborator la 27-28.000 de teste'', a spus ministrul Nelu Tătaru.

Mai nou, clinicile private au introdus chiar şi servicii de traducere pentru cei care vor să călătorească şi au nevoie de testul COVID-19 pe post de paşaport medical, dar în altă limbă.

×
Subiecte în articol: teste camera ascunsa
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close