Antena 3 CNN Actualitate Adina Anghelescu, detalii din dosarul violențelor de la protestele din centrul Capitalei: Ancheta este condusă de 11 procurori

Adina Anghelescu, detalii din dosarul violențelor de la protestele din centrul Capitalei: Ancheta este condusă de 11 procurori

22 de suspecți au fost inculpați iar 14 dintre aceștia au fost arestați pentru violențele de la protestele din Piață Universității din Capitală. Adina Anghelescu a dezvăluit în premieră ultimele detalii ale anchetei conduse de procurori.

Adina Anghelescu, detalii din dosarul violențelor de la protestele din centrul Capitalei: Ancheta este condusă de 11 procurori
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    04 Apr 2021   •   16:38

Pentru violențele și actele de vandalism de la protestele din Capitală, 22 de suspecți au fost inculpați, iar potrivit ultimelor informații, unul dintre aceștia a fost reținut pentru 24 de ore.

"A fost reținut un inculpat. Abia acum s-au finalizat audierile. El a fost identificat și adus astăzi la Parchet. Vorbim despre 14 persoane cu mandat de arestare, trei în control judiciar, și doi în arest la domiciliu și un reținut la Parchetul Judecătoriei Sector 3. 

Mai urmează să fie identificate și aduse încă 20 de persoane. Este o anchetă foarte complexă. Ea necesită ore în șir de vizionare de casete. Sunt cinci procurori care se ocupă de acest dosar, au mai venit șase în plus ca să ajute voluntar la această identificare.", a relatat Adina Anghelescu.

14 protestatari au fost arestați preventiv, după incidentele violente din centrul Capitalei

Unii au scăpat complet de acuzații. În noaptea de luni spre marți, un grup de persoane a devenit violent și au vandalizat centrul Capitalei. La acel moment, mai mulți jandarmi au fost răniți.

În cursul săptămânii trecute au fost șapte zile de proteste în toată țara. Peste o mie de oameni și-au strigat nemulțumirile la Guvern și la Parlament.

Polițiștii din cadrul Poliției Capitalei , sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare 24 de mandate de percheziție domiciliară, în București și județele Giurgiu, Prahova și Ilfov și mai multe mandate de aducere, într-o cauză vizând infracțiunile săvârșite în noaptea de 29/30 martie, în zona Piața Unirii, anunță Poliția

În urma perchezițiilor domiciliare au fost identificate și vor fi conduse la audieri 22 de persoane.

Totodată, au fost identificate și ridicate mai multe probe și mijloace de probă, inclusiv materiale pirotehnice.

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close