Antena 3 CNN Actualitate Inedit Detaliile ''obscene'' ascunse de Michelangelo în pictura Capelei Sixtine pentru a enerva Biserica Catolică

Detaliile ''obscene'' ascunse de Michelangelo în pictura Capelei Sixtine pentru a enerva Biserica Catolică

Detaliile ''obscene'' ascunse de Michelangelo în pictura Capelei Sixtine pentru a enerva Biserica Catolică
Sursa foto: foto: pixabay.com
03 Sep 2016   •   00:54

 Există cercetători de artă care susţin că pictura Capelei Sixtine nu întruchipează doar idei desprinse din doctrina Bisericii Catolice, ci mai mult decât atât, ar ascunde secrete pe care nici comanditarii nu le cunoscuseră. Unul dintre cele mai mari mistere ar fi cel al detaliilor care simbolizează forme anatomice feminine, scrie Descopera.

Dr. Deivis de Campos, anatomist la Universitatea Federală de Ştiinţe ale Sănătăţii din Porto Alegre, Brazilia, susţine că Michelangelo a inserat detaliile respective pentru a-şi exprima ura faţă de papă şi, în general, faţă de Biserica Catolică. În acest sens, celebrul artist italian a inserat în pictura sa opt cranii de berbeci, fiecare simbolizând sistemul reproducător feminin. Printre reprezentările ce fac referire la fertilitate s-ar mai număra tringhiul format de braţul Evei şi un pocal considerat a avea origini păgâne.
,Asemenea altor artişti ai Renaşterii, Michelangelo a introdus în operele sale aluzii sexuale şi insulte pentru patronii săi, fără ca aceştia să şi dea seama. Fiind un devotat al simiplităţii şi perfecţiunii artei greco-romane, artisul a idolatrizat toate ideile asociate cu sacrul feminin", susţine dr. de Campos.

În anul 1508, Papa Iulius al II-lea îi cerea lui Michelangelo Buonarroti să picteze Capela Sixtină, în acelaşi timp în care artistul trebuia să sculpteze mormântul suveranului pontif. În aproximativ 4 ani, Michelangelo a reuşit să finalizeze pictura ce acoperă o suprafaţă de circa 500 de metri pătraţi şi înfăţişează nu mai puţin de 300 de personaje.

Continuarea, pe descopera.ro.

×
Subiecte în articol: Capela Sixtina Biserica Catolica
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close