Antena 3 CNN Actualitate Inedit Misterul icoanei de plumb a Cavalerilor Danubieni descoperită într-o comună din Dolj

Misterul icoanei de plumb a Cavalerilor Danubieni descoperită într-o comună din Dolj

Misterul icoanei de plumb a Cavalerilor Danubieni descoperită într-o comună din Dolj
Sursa foto: sursa foto: cunoastelumea.ro
16 Mar 2017   •   07:52

Cioroiu Nou este un sat din comuna Cioroiași din județul Dolj al Olteniei și se află în partea de sud-vest a județului, în Câmpia Băileștilor. Nu departe de această localitate s-au descoperit vestigiile unei așezări ce cuprinde mai multe niveluri de locuire (dacic, roman, medieval), dintre care cel mai extins este cel roman, de tip castru.

Aici, pe o suprafaţă de aproximativ 30 de hectare se găseşte cea mai mare fortificaţie romană, ridicată pe o locație traco-geto-dacă cu o vechime de peste 4.000 de ani. Printre descoperirile importante făcute aici se poate aduce în atenția celor interesați o „icoană” din plumb veche de aproape 2000 de ani cu reprezentarea tainicilor „Cavaleri Danubieni”.

Arheologul Dorel Bondoc spune că în întreaga lume nu există mai mult de 40 de astfel de reprezentări ale acestor cavaleri. Această reprezentare a fost descoperită în cea de a noua campanie de săpături arheologice derulată la situl de la Cioroiul Nou. Ea se poate constitui în dovada clară a existenței cultului mistic al Cavalerilor Danubieni, zeităţi venerate în clandestinitate de daci.

Continuarea, pe cunoastelumea.ro.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close