Antena 3 CNN Life Oameni Artista de origine română care ne arată cum poate fi purtată arta. Tablourile portabile, un pod între artă şi oameni

Artista de origine română care ne arată cum poate fi purtată arta. Tablourile portabile, un pod între artă şi oameni

Artista de origine română care ne arată cum poate fi purtată arta. Tablourile portabile, un pod între artă şi oameni
Sursa foto: Foto: Facebook
22 Mai 2013   •   13:01

O româncă a atras atenţia presei internaţionale cu talentul şi ingeniozitatea sa. Elena Vijoli, născută în Făgăraş şi absolventă a Facultăţii de Arte la Iaşi, creează picturi ce pot fi purtate sub forma unor genţi.

Cum ia naştere o „pictură portabilă”?

Când aud expresia „pictură portabilă”, oamenii de gândesc automat la o geantă care este pictată. Însă „picturile portabile” realizate de Elena Vijoli nu sunt simple genţi pictate.

Sunt de fapt picturi reale, realizate pe o pânză tratată special, care apoi sunt integrate în genţi.

„Picturile portabile” realizate de artista Elena Vijoli pot fi expuse precum un tablou obişnuit sau pot fi purtate sub forma genţilor.

Filosofia din spatele conceptului picturilor portabile este bazată pe dorinţa mea de a crea un pod între artă, pictură şi oamenii obişnuiţi. Am observat cu tristeţe că, în ultimii ani, cu toţii suntem din ce în ce mai stresaţi, ocupaţi şi nu mai avem timp pentru lucrurile obişnuite, dar frumoase ale vieţii, precum vizionarea unei expoziţii de artă, admirarea unui apus de soare. În acest context, picturile portabile s-au născut ca un manifest, ca un „ţipăt” care are scopul de a ne sensibiliza asupra anomaliilor vieţii contemporane” spune artista pe pagina sa de Facebook.

Elena Vijoli trăieşte şi lucrează în Milano.

Vezi CV-ul Elenei Vijoli




 

×
Subiecte în articol: arta
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close