Antena 3 CNN Actualitate Instanța a decis când se pronunță pe contestația lui Lazăr

Instanța a decis când se pronunță pe contestația lui Lazăr

Instanța a decis când se pronunță pe contestația lui Lazăr
05 Noi 2018   •   14:16

Curtea de Apel Alba a stabilit că pe data de 20 noiembrie se va judeca cererea procurorului general Augustin Lazăr de suspendare a procedurii de revocare din funcţie.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba, Cosmin Muntean, a declarat, luni, pentru News.ro, că instanţa a stabilit pentru data de 20 noiembrie primul termen în dosarul în care Augustin Lazăr cere suspendarea proceduriii de revocare.

Procurorul general Augustin Lazăr a depus, vineri, la instanţă o cerere de suspendare a procedurii de revocare, iniţiate de ministrul Justiţiei.  De asemenea, procurorul general a depus şi la Ministerul Justiţiei o plângere prealabilă prin care cere oprirea procedurii de revocare.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, că orice persoană dacă este nemulţumită se poate adresa instanţei, comentând, astfel, demersul lui Augustin Lazăr care a contestat procedura de revocare. Toader a afirmat că a citit şi documentul depus de Lazăr la minister şi a anunţat că va face mai multe declaraţii despre legalitatea procedurii de numire în funcţie a procurorului general, dosarul de candidat al acestui fiind incomplet la momentul finalizării procedurii de înscriere în cursă pentru ocuparea postului.

×
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close