Antena 3 CNN Actualitate Interviu document cu Regina Ana a României: „Toată viața noastră asta am făcut: umăr la umăr, ne-am ajutat unul pe altul și am fost complici”

Interviu document cu Regina Ana a României: „Toată viața noastră asta am făcut: umăr la umăr, ne-am ajutat unul pe altul și am fost complici”

Interviu document cu Regina Ana a României: „Toată viața noastră asta am făcut: umăr la umăr, ne-am ajutat unul pe altul și am fost complici”
de S.T.    |    01 Aug 2016   •   21:52

REGINA ANA A MURIT. Regina Ana a României a acordat un interviu presei din România în care a povestit cum l-a întâlnit, în 1948, pe Regele Mihai I al României și despre cum a fost cerută în căsătorie.

„Eram în mașină și el a ales momentul de a-mi cere mâna într-un mod original. Eram la volan, așa că ne-am adresat cuvintele care ne promiteau unul altuia fără să ne privim în față, doar drumul șerpuitor din fața noastră… Toată viața noastră asta am făcut: umăr la umăr, ne-am ajutat unul pe altul și am fost complici, fără să ne uităm unul la altul, ci privind amândoi, ca o singură ființă, drumul șerpuitor din fața noastră”, a povestit Regina Ana în volumul „Nunta de Diamant”, apărut în 2008.

REGINA ANA A MURIT. Regina Ana a României a murit, luni, la ora 13.45, la Spitalul din Morges, în Elveția, a anunțat Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I.

Conform tradiției Funeraliilor Regale din țara noastră, corpul neînsuflețit al Reginei Ana va fi depus pentru o zi în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi pentru o zi în Sala Tronului la Palatul Regal din Calea Victoriei. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, se arată în comunicat.

Ultimele Funeralii Regale din țara noastră au avut loc la 24 iulie 1938, când Regina Maria a fost condusă pe ultimul drum. La dorința Regelui Mihai I, funeraliile Reginei Ana vor respecta tradiția înaintașelor Majestății Sale.

×
Parteneri
Avertizare meteo ANM de vreme rea! 18 județe vizate de Cod galben
x close