Antena 3 CNN Actualitate Jandarmi mobilizaţi la Spitalul Victor Babeş, după ce trei pacienţi au murit din cauza unei avarii

Jandarmi mobilizaţi la Spitalul Victor Babeş, după ce trei pacienţi au murit din cauza unei avarii

Jandarmii au fost mobilizaţi, în această noapte, la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti, pentru a preîntâmpina un posibil protest, după ce trei pacienţi au murit din cauza unei avarii.

Jandarmi mobilizaţi la Spitalul Victor Babeş, după ce trei pacienţi au murit din cauza unei avarii
Sursa foto: Antena 3
de Alin Tarnovschi    |    12 Apr 2021   •   21:20

Echipaje ale Jandarmeriei au ajuns în faţa Spitalului Victor Babeş pentru că există posibilitatea ca oamenii să vină să protesteze, după ce trei pacienţi au murit.

Totul s-a întâmplat, în această după-amiază, din cauza unei avarii de presiune la sistemul de oxigen al TIR-ului de Terapie Intensivă aflat în curtea spitalului.

Din cauza avariei, ventilatoarele care îi ţinea în viaţă pe pacienţi s-au blocat, iar bolnavii au rămas fără oxigen. În total, în unitatea mobilă se aflau opt pacienţi.

Trei dintre ei au murit, iar ceilalţi cinci au primit oxigen din butelii, iar ulterior au fost transferaţi la alte spitale.

Cel puţin trei pacienţi au murit, după ce au rămas fără oxigen la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti

"Referitor la situația petrecută azi, 12.04.2021, la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, amplasată în curtea Institutului Național Victor Babeș din capitală, dorim să facem următoarele precizări:

Personalul medical care încadrează Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă  a semnalat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor regăsite în container și a comunicat echipei tehnice a spitalului că acestea prezintă o alarmă de suprapresiune respectiv, presiune crescută de peste 6 Bari, limita maximă admisă pentru funcționarea corectă și în siguranță  a acestor tipuri de echipamente medicale.

În urma verificării presiunii oxigenului din Unitatea Mobilă, ventilatoarele au rămas în avarie. Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului  a refuzat intrarea în unitate, deși i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecție împotriva COVID-19. Acesta, în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR.

Un angajat a refuzat să intre în TIR-ul de Terapie Intensivă de la Victor Babeş de frica virusului

La acest moment este în derulare o verificare pentru stabilirea motivelor  care au dus la creșterea presiunii oxigenului peste valoarea maximă admisă, în cadrul Unității Mobile. 

Verificarea ventilatoarelor, în urma avariei a demonstrat ca acestea au înregistrat  o creșterea a  presiunii de peste 6 Bari, ceea ce a dus la oprirea lor din funcțiune. 

Instalarea și operaționalizarea  Unității se realizează sub coordonarea DSU și a spitalului iar reglarea continuă a parametrilor de lucru, a instalației de oxigen care deservește UTIM-ul, monitorizarea acesteia și operarea unității este realizată de echipa tehnică a spitalului. 

Din cei 8 pacienți internați în UTIM din cadrul Victor Babeș 
- 1 pacient pe o secție proprie a spitalului Victor Babeș
- 1 pacient la Spitalul ROL 2 (secția militară a Ana Aslan)
- 2 pacienți la Spitalul Bagdasar Arseni
- 1 pacient la Floreasca
-3 pacienți au fost declarați decedați, în urma intrării în stop cardio respirator", se arată în comunicatul DSU.

×
Subiecte în articol: Spitalul Victor Babeş jandarmi
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close