Antena 3 CNN Actualitate Jens Stoltenberg: ”Autoritățile române au confirmat și au informat NATO despre resturile dronei găsite lângă granița cu Ucrina”

Jens Stoltenberg: ”Autoritățile române au confirmat și au informat NATO despre resturile dronei găsite lângă granița cu Ucrina”

Avem prima reacţie a Secretarului General al NATO în cazul resturilor de dronă din Rusia găsite pe teritoriul României.

de Laura Dinu    |    07 Sep 2023   •   11:30

Jens Stoltenberg a vorbit în Comisia de politică externă a Parlamentului European despre securitate și apărare în contextul războiului din Ucraina.

Ieri, reprezentanții NATO au spus că Alianța este solidară cu țara noastră după ce au fost informați despre resturile de dronă găsite pe teritoriul nostru.

NATO a mai precizat că monitorizează cu atenție situația.

”Autoritățile române au confirmat și au informat NATO despre faptul că resturile unei potențiale drone au fost găsite lângă granița cu Ucraina. Au informat aliații NATO într-o întâlnire de grup, ieri, despre tot ce au găsit iar investigația continuă. Iar asta demonstrează riscul de incidente și accidente.

Nu avem nicio informație care să indice un atac intenționat din partea Rusiei și așteptăm rezultatele investigației aflate în desfășurare.

Indiferent de rezultat, ceea ce am văzut sunt multe lupte și atacuri aeriene care se petrec aproape de graniţele NATO. Și avem și alte incidente. În Polonia și în alte părți.

Vezi şi: Primele imagini cu locul în care au fost găsite bucăţile din drona rusească prăbuşită în România

Și prin urmare am crescut vigilența și monitorizăm foarte atent ce se întâmplă la graniţele NATO și ne-am crescut prezența în partea estică a Alianţei.

Bucăţi dintr-o dronă rusească au fost găsite pe teritoriul României. Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a confirmat informaţia pentru Antena 3 CNN.

Potrivit primelor informaţii, obţinute în exclusivitate de Antena 3 CNN, mai multe bucăţi dintr-o dronă folosită de Rusia pentru atacurile asupra unor ţinte din Ucraina au fost găsite în România, ceea ce înseamnă că drona s-a prăbuşit pe teritoriul României.

Descoperirea a fost făcută în judeţul Tulcea, în zona localităţii Plauru, la graniţa cu Ucraina, după atacurile asupra porturilor de la Dunăre ale Ucrainei.

×
Subiecte în articol: Jens Stoltenberg
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close