Antena 3 CNN Actualitate Judecătoarea cu avere nejustificată de şase milioane de euro, avansată în funcţie

Judecătoarea cu avere nejustificată de şase milioane de euro, avansată în funcţie

Judecătoarea acuzată de Agenţia Naţională de Integritate că nu poate justifica o avedere de peste şase milioane de euro a fost promovată de Conslilul Superior al Magistraturii la Curtea de Apel Bucureşti. În 2015, magistratul a fost cercetat de DIICOT într-un dosar privind credite frauduloase.

de Andrei Naiţă    |    23 Noi 2023   •   11:03

CSM a probat transferul judecătoarei Gabriela Mazilu, începând cu ianuarie 2024, de la Tribunalul Bucureşti la Curtea de Apel Bucureşti. Ea figurează deja în componenţa secţiei a VI-a civile de la această instanţă.

Promovarea judecătoarei Gabriela Mazilu vine după ce la începutul lunii octombrie, Agenţia Naţională de Integritate a descoperit o diferenţă nejustificată de peste şase milioane de euro între avere dobândită şi veniturile realizate de judecătoare.

Citeşte şi: Descinderi DIICOT la casa "Prinţului Clisurii", după ce ar fi sechestrat o minoră de 14 ani cu handicap mental

Tot atunci, ANI a anunţat că un funcţionar public, cu statut special în cadrul Direcţiei Genrale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, nu poate justifica 250.000 de euro.

În cazul celor doi, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de Cercetare a Averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti în vederea începerii acţiunii de control.

Citeşte şi: 199 de percheziții, 210 de mandate de aducere! DIICOT, operaţiune de amploare împotriva traficanţilor de minori şi droguri

Întâmplarea face că atât judecătoarea Gabrela Mazilu, cât şi funcţionarul cu statut special au fost cercetaţi de DIICOT în 2015 într-un dosar privind credite frauduloase luate prin intermediul unei bănci în care ar fi fost implicat şi omul de afaceri Remus Truică.

×
Subiecte în articol: judecatoare avere nejustificata functie
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close