Antena 3 CNN Actualitate Justiție A început ancheta în dosarul Rompetrol 2. Reprezentanții Kaz Munay Gaz au ajuns la DIICOT

A început ancheta în dosarul Rompetrol 2. Reprezentanții Kaz Munay Gaz au ajuns la DIICOT

A început ancheta în dosarul Rompetrol 2. Reprezentanții Kaz Munay Gaz au ajuns la DIICOT
Sursa foto: Foto: rompetrol.ro
de M.Z.    |    10 Mai 2016   •   10:58

UPDATE 10.58 - Reprezentanții companiei Kaz Munay Gaz International NV au ajuns marți la sediul DIICOT, ei fiind citați pentru a li se aduce la cunoștință faptul că societatea a fost introdusă ca parte responsabilă civilmente în dosarul Rompetrol, informează agerpres.ro.

Tot marți, la sediul DIICOT au fost citați și reprezentanții companiilor Oil Field Business Solutions și Rompetrol Rafinare.

----------------------------

Știrea inițială 08.30

Reprezentanţii companiei Kaz Munai Gaz vor fi audiaţi marți de procurorii DIICOT în dosarul privatizării frauduloase a companiei Petromidia. 

Procurorii au pus sechestru pe benzinăriile Rompetrol şi pe rafinăria Petromidia în cadrul unei anchete de amploare, iar reprezentanţii companiei din Kaz Munai Gaz sunt chemaţi marți la DIICOT. 

Este vorba despre un dosar legat de privatizarea frauduloasă a companiei petroliere, cu un prejudiciu de aproape 650 de milioane de euro. 

Dosarul a fost disjuns din cel de evaziune fiscală, în care a fost judecat în trecut omul de afaceri Dinu Patriciu. 

Ar fi implicate nume grele în această anchetă, precum cel al fostului premier Victor Ponta şi companiile Kaz Munai Gaz şi Rompetrol. 

Procurorii DIICOT au demarat ancheta în dosarul Rompetrol 2, care vizează privatizarea Rafinăriei Petromidia din Năvodari. Sunt nume grele implicate în acest nou dosar, printre ele şi cel al fostului premier Victor Ponta. Prejudiciul estimat este de 3 miliarde de lei.

În 2001, Dinu Patriciu a cumpărat de la FPS pachetul majoritar de acțiuni de la rafinăria Petromidia, iar în anul 2003 Guvernul Năstase a adoptat o ordonanță de urgență prin care datoriile istorice ale Rompetrol Rafinare Constanța în valoare de 600 de milioane de dolari au fost transformate în obligațiuni subscrise de către stat.

În anul 2007, Dinu Patriciu a vândut Rompetrol Group companiei kazahe KazMunaiGaz, pentru suma de 2,7 miliarde euro, iar în luna mai 2016 compania chineză CEFC a anunțat că va plăti 680 milioane de dolari pentru achiziția a 51% din acțiunile KMGI (fostul Rompetrol Group).

×
Subiecte în articol: Rompetrol Victor Ponta
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close