Antena 3 CNN Actualitate Justiție Directorul Spitalului Colentina recunoaște că a dat mită 20.000 de euro ca să fie șef

Directorul Spitalului Colentina recunoaște că a dat mită 20.000 de euro ca să fie șef

Managerul Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu, a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii anticorupție. Practic, acesta recunoaște că a dat o mită de 20.000 de euro pentru a fi numit în funcție.

Directorul Spitalului Colentina recunoaște că a dat mită 20.000 de euro ca să fie șef
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Noi 2023   •   20:14

Prin acest acord, Cristescu a acceptat să primească o condamnare de 3 ani cu suspendare.

Acordul a fost înregistrat la Tribunalul București, iar magistrații vor hotărî în data de 15 decembrie dacă vor aproba înțelegerea.

”În acest dosar mai sunt cercetaţi directorul adjunct al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti din cadrul Primăriei Capitalei, Cristian Plută, acuzat de luare de mită, dar şi omul de afaceri Dumitru Alexandru Paul şi Silviu Stăncilă (intermediarul mitei)”, precizează Agerpres.

Procurorii anticorupție susțin că Plută a cerut şi a primit 20.000 de euro de la George Mirel Cristescu, pentru a obţine numirea acestuia în fruntea spitalului din Colentina; iar Cristescu i-a dat banii primului într-o pungă de hârtie, în timpul unei întâlniri de la un restaurant din București.

Jumătate din bani ar fi ajuns la Oana Sivache, directorul general al ASSMB, care a participat de altfel la întâlnirea din restaurant, însă aceasta l-a denunţat pe Cristian Plută la DNA şi a înmânat banii procurorilor.

Probele procurorilor constau dintr-o înregistrare audio făcută de Oana Sivache, precum și din interceptări în mediul ambiental.

Totodată, Cristian Plută mai este acuzat că a cerut și primit o șpagă de 60.000 de euro de la omul de afaceri Dumitru Alexandru Paul. În schimbul banilor, firma lui Paul, SC Palex Construcții Instalații SRL a primit un contract în valoare de 115 milioane de lei. Obiectul contractului a fost efectuarea de reparații în mai multe spitale din București.

×
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close