Antena 3 CNN Actualitate Justiție Trei ani de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității pentru managerul Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu

Trei ani de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității pentru managerul Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu

Trei ani de închisoare cu suspendare a primit, joi, managerul Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu.

Trei ani de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității pentru managerul Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Dec 2023   •   20:18

Acesta a fost condamnat în dosarul în care este acuzat că a dat o șpagă de 20.000 de euro pentru a fi pus pe funcție.

Decizia magistraților a venit după ce tribunalul a validat un acord încheiat de George Mirel Cristescu cu procurorii DNA, în care acesta şi-a recunoscut vinovăţia.

Pe lângă cei trei ani de închisoare cu suspendare, George Mirel Cristescu trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile în cadrul Primăriei Oraşului Eforie sau în cadrul DGASPC Constanţa.

Cristian Plută, directorul adjunct al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), a fost trimis în judecată pentru luare de mită într-un dosar separat. În același dosar se află și Silviu Stăncilă, consilier al lui Plută și intermediar al șpăgii.

Conform DNA, Cristian Plută a cerut şi a primit 20.000 de euro de la George Mirel Cristescu, pentru a obţine numirea acestuia în fruntea Spitalului Colentina.

Plută a primit banii într-o pungă de hârtie, în timpul unei întâlniri ce a avut loc la un restaurant din București. Jumătate din bani ar fi fost dați șefei lui Plută, Oana Sivache, directorul general al ASSMB. Ea a participat la acea întâlnire din restaurant, însă l-a denunțat pe Cristian Plută la DNA și a înmânat banii procurorilor.

Cu procurorii anticorupție a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției și omul de afaceri Dumitru Alexandru Paul, cel care i-a dat o altă mită, de 60.000 de euro, lui Cristian Plută.

În schimb, firma acestuia, SC Palex Construcţii Instalaţii SRL, a primit un contract în valoare de 115 milioane lei, ce avea ca obiect efectuarea de lucrări de reparaţii la mai multe spitale din Bucureşti.

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close