Antena 3 CNN Actualitate Justiție Un nou control MCV în România. Anunțul făcut de ministrul Justiției

Un nou control MCV în România. Anunțul făcut de ministrul Justiției

Un nou control MCV în România. Anunțul făcut de ministrul Justiției
25 Iun 2018   •   08:36

Un nou control MCV în România. Timp de trei zile, o misiune a Comisiei Europene va evalua impactul modificărilor aduse legilor justiţiei, dar şi a codurilor penale, asupra sistemului judiciar din România.

O nouă misiune de evaluare a României, în cadrul MCV, vine în România în perioada 25- 27 iunie. Anunțul a fost făcut de ministrul Justiției, Tudorel Toader, într-o adresă transmisă Senatului in urma cu o luna. 

Tudorel Toader a declarat că a fost făcut un raport de progres, iar autorităţile sunt pregătite. El a spus că în momentul în care a fost declanşat acest mecanism, România avea de îndeplinit trei recomandări, iar acum sunt douăsprezece: Guvernele anterioare atât de bine le-au îndeplinit, încât din trei recomandări au rămas douăsprezece.

"Suntem pregătiţi, am făcut un raport de progres. Guvernele anterioare atât de bine le-au îndeplinit, încât din trei recomandări au rămas douăsprezece. Eu spun că bună parte din ele sunt îndeplinite, dar vi le voi prezenta la finalul întrevederilor pe care le voi avea", a declarat Tudorel Toader luni dimineaţă.

×
Subiecte în articol: control MCV România ministrul Justitiei
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close