Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, despre numirea premierului Tudose: „PSD răspunde de activitatea sa”

Klaus Iohannis, despre numirea premierului Tudose: „PSD răspunde de activitatea sa”

Klaus Iohannis, despre numirea premierului Tudose: „PSD răspunde de activitatea sa”
Sursa foto: Foto: presedincy.ro
04 Iul 2017   •   14:49

Klaus Iohannis a răspuns și la o întrebare legată de numirea atât de rapidă în funcția de premier a lui Mihai Tudose la propunerea PSD și ALDE. Întrebat dacă suspiciunea de plagiat al noului șef al Executivului contrazice criterile de integritate pe care șeful de stat le-a invocat, președintele a răspuns ferm că nu.

„Evident că nu. Altfel nu l-aș fi desemnat. Dar dacă astfel de acuzații se adeveresc, atunci problema trebuie rezolvată nu de mine, ci de cei care au propus persoana, respectiv persoana în cauză. Eu pornesc de la premiza că dacă vor exista confirmări ale acestor acuzații vor apare și urmările în consecință. Există o majoritate PSD -ALDE în Parlament, la consultări această majoritate a propus o persoană. Eu am acceptat această propunere. Nu este propunerea mea, este propunerea PSD-ului, PSD răspunde integral și până la sfârșit de prestația domnului Tudose, iar domnul prim-ministru Tudose, în calitate de persoană fizică răspunde de activitatea proprie anterioară numirii în funcție”, a declarat Iohannis în conferința de presă de la Palatul Cotroceni.

Întrebat cum vede noul program de guvernare, şeful statului a susţinut că majoritatea PSD-ALDE s-a grăbit, în contextul în care astfel de schimbări nu se fac peste noapte.

„Eu cred că m-am exprimat destul de colorat în discursul de învestitură şi nu aş vrea să repet acele lucruri, dar cred că s-au grăbit un pic şi, pentru a shimba paradigma din zona impozitării şi, în general, a fiscalităţii, este nevoie de o discuţie amplă cu toţi cei afectaţi şi, în niciun caz, nu putem să schimbăm lucrurile aşa, peste noapte, fiindcă s-a hotărât undeva în centrala de partid”, a precizat Klaus Iohannis.

 

 

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close