Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, despre mitul serviciilor secrete: „Se spune că se furnizează dovezi ciudate în dosarele penale”

Klaus Iohannis, despre mitul serviciilor secrete: „Se spune că se furnizează dovezi ciudate în dosarele penale”

Klaus Iohannis, despre mitul serviciilor secrete: „Se spune că se furnizează dovezi ciudate în dosarele penale”
Sursa foto: Foto: presidency.ro
25 Ian 2017   •   15:23

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), că există ''un mit'' că serviciile secrete furnizează ''dovezi ciudate'' în dosarele penale, dar acest lucru nu este posibil.

"Există un mit că serviciile secrete furnizează dovezi ciudate în dosarele penale. Acest lucru nu este posibil, o spun eu, preşedintele României. Oricine are o plângere ar trebui să meargă la instituţia abilitată şi se va clarifica. Chiar în momentul în care vorbesc, şeful unui serviciu secret este în Parlament ca să clarifice astfel de aspecte şi nu mă îndoiesc că o va face. Să vorbeşti despre fapte şi rapoarte este una, să explici mituri este, de obicei, dificil aşa că mă limitez la fapte", a spus şeful statului, în contextul unei întrebări privind ultimul raport MCV.

El a subliniat că România are funcţional sistemul de echilibru şi control între instituţiile statului.

Preşedintele Iohannis a afirmat că ultimul raport MCV este unul pozitiv.

"Sunt bucuros să vă spun că ultimul raport MCV a ieşit acum două ore. Este foarte pozitiv. Surprize, surprize. Aceasta este România, întotdeauna capabilă de surprize, uneori pozitive. Ultimul raport spune că s-au realizat progrese consistente în toate domeniile. Desigur, şi noi ştim cel mai bine că multe lucruri încă trebuie îmbunătăţite, multe trebuie făcute. Mai precis ultimul raport arată 12 zone în care trebuie să muncim mai bine să asigurăm progresul şi pentru prima oară acest raport spune că nu este adecvată corelarea între MCV şi decizii din alte domenii, precum Schengen şi fondurile structurale europene. (...) Vom continua munca. Acelaşi raport spune că îndeplinirea celor 12 cerinţe va duce la încheierea MCV", a arătat şeful statului.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close