Antena 3 CNN Actualitate Laura Codruța Kovesi, asaltată de întrebări incomode la BBC: Regretați metodele folosite în România?

Laura Codruța Kovesi, asaltată de întrebări incomode la BBC: Regretați metodele folosite în România?

Laura Codruța Kovesi, noua șefă a Parchetului European, a acordat un interviu jurnalistului BBC Stephen Sackur. Realizatorul emisiunii "Hardtalk" nu s-a ferit deloc să pună unele dintre cele mai incomode întrebări fostei șefe DNA, atingând subiecte precum protocoalele încheiate cu SRI, vânarea politicienilor sau apartenența sa la statul paralel.

Laura Codruța Kovesi, asaltată de întrebări incomode la BBC: Regretați metodele folosite în România?
Sursa foto: Facebook / Laura Codruta Kovesi
de Gabriel Dano    |    09 Sep 2020   •   23:40

Stephen Sackur: Ati fost o figură controversată în România. Dacă ne uităm la starea României, de când ați fost demisă de guvern, Transparency International a clasat România cu performanțe mai slabe, ocupă locul 70 în lume, în ceea ce privește indicele de corupție, în 2019. A fost a doua țară cea mai coruptă din Europa. În ciuda efortului depus, nu mi se pare o schimbare semnificativă.

Laura Codruța Kovesi: Nu este singura responsabilitate a procurorilor, ci și prevenirea, legile bune. Mentalitatea poate contribui la corupție, nu numai la arestare.

Stephen Sackur: Cum vă veti face treaba? Este de remarcat faptul că ați fost pregătita de Serviciul de Informații pentru dosare și Constituția României pune sub semnul întrebarii aceste metode. Regretati?

Laura Codruța Kovesi: Nu este vorba despre metode, ci despre aranjamentele de lucru bazate pe legislație. Am primit informații de la serviciile secrete și am deschis dosarele. Investigațiile noastre au fost făcute de procurori și polițiști, serviciile secrete nu au lucrat la aceste cazuri.

Interviul pe larg a fost prezentat, miercuri, de Mihai Gâdea la Sinteza Zilei:

×
Subiecte în articol: Laura Codruta Kovesi
Parteneri
Ordinea partidelor pe buletinul de vot, la alegerile europarlamentare 2024
x close