Antena 3 CNN Actualitate Liderul deputaţilor PMP Eugen Tomac: „Trebuie timp pentru studierea programului de guvernare. Altfel, este o formalitate“

Liderul deputaţilor PMP Eugen Tomac: „Trebuie timp pentru studierea programului de guvernare. Altfel, este o formalitate“

Liderul deputaţilor PMP Eugen Tomac: „Trebuie timp pentru studierea programului de guvernare. Altfel, este o formalitate“
Sursa foto: Foto: Facebook
03 Ian 2017   •   18:30

Liderul deputaţilor PMP, Eugen Tomac, a declarat marţi, după şedinţa Birourilor permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului, că majoritatea a respins solicitarea sa de amânare a ordinii de zi de miercuri, propusă de PSD-ALDE, în vederea studierii programului de guvernare.

"Am primit (...) programul de guvernare pe care ni-l propun PSD şi ALDE. La propunerea mea, am solicitat să se amâne programul ordinii de zi propus pentru mâine, să avem timp pentru a studia acest program de guvernare, pentru că altfel este o bătaie de joc. Am propus alt program. Din păcate, majoritatea a votat altfel, doar şapte voturi pentru propunerea pe care am solicitat-o noi, şi anume mâine să avem doar audieri iar pe data de 5 să aibă loc şedinţa solemnă comună a celor două Camere pentru învestirea Guvernului", a precizat Tomac.

Deputatul PMP şi-a motivat propunerea prin faptul că nu are destul timp la dispoziţie pentru a studia programul de guvernare, care cuprinde 171 de pagini.

"Nu putem face activitate parlamentară consistentă şi de calitate atât timp cât nu ne respectăm între noi. Cred că este esenţial să avem timp la dispoziţie pentru a analiza fiecare punct din programul de guvernare şi în cursul zilei de mâine, după-amiază, aşa cum am propus noi, să aibă loc aceste dezbateri în comisiile parlamentare. Pentru că în caz contrar este o simplă formalitate, e un atac la adresa democraţiei parlamentare. Nu se poate să faci activitate de parlamentar de calitate pe fugă, începând de la ora 8,00 până la ora 8,30 audieri în diferite comisii. Sunt colegi care sunt membri în mai multe comisii în acelaşi timp, nu pot participa la toate audierile", a susţinut Tomac.

Întrebat cine a mai votat în favoarea propunerii sale, liderul grupului PMP a spus că a observat colegi din USR şi PNL.

"Din câte am observat, colegi din USR şi PNL au votat pentru propunerea pe care am făcut-o astăzi. Mi se pare strigător la cer ca în Parlament să nu se ţină cont de aceste proceduri elementare ce ţin de activitatea parlamentară. Nu poţi astăzi, la 5,30, să primeşti 171 de pagini din programul de guvernare şi mâine la ora 8,00 să te prezinţi pentru audieri. Cred că este o sfidare marca PSD-ALDE", a afirmat Eugen Tomac.

Întrebat dacă în aceste condiţii parlamentarii PMP vor participa miercuri la plenul reunit al celor două Camere, Tomac a răspuns afirmativ: "În mod sigur, toţi colegii mei vor fi prezenţi mâine în comisii pentru audieri şi vom încerca să ne facem rolul de partid de opoziţie", a spus Tomac.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: program de guvernare
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close