Antena 3 CNN Actualitate Liviu Dragnea: Ne-am angajat că vom aduce mai mulți bani în buzunarele românilor. Și față de 2016 asta se întâmplă

Liviu Dragnea: Ne-am angajat că vom aduce mai mulți bani în buzunarele românilor. Și față de 2016 asta se întâmplă

Liviu Dragnea: Ne-am angajat că vom aduce mai mulți bani în buzunarele românilor. Și față de 2016 asta se întâmplă
19 Apr 2018   •   21:20

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a negat existenţa oricăror tensiuni între el şi premierul Viorica Dăncilă şi a susţinut că astfel de informaţii, în special legate de o posibilă demisie din funcţie a şefei Guvernului, sunt menite să creeze impresia peste graniţă că în România există instabilitate, că totul este nesigur. 

"Categoric nu", a spus Dragnea joi la ”Sinteza Zilei”, întrebat dacă există tensiuni între el şi Viorica Dăncilă. 

"În dimineaţa zilei de luni - că luni a apărut asta, când am deschis telefonul, şi eu şi doamna Dăncilă am citit ştirea. Sigur, ne-am întâlnit imediat - am avut un CExN la Parlament şi încercam amândoi să înţelegem de ce a apărut această ştire total mincinoasă, fără nicio legătură cu realitatea. (...) Tot weekendul noi am fost împreună - cu doamna Dăncilă, cu câţiva colegi din guvern, am discutat foarte mult despre legea salarizării şi despre autostrăzi. Am fost în afara Bucureştiului şi am venit împreună. (...) Am urmărit cu atenţie şi am mai încercat să fac legătura cu alte ştiri total mincinoase. De asemenea, am făcut legătura şi cu cuvintele preşedintelui: 'Salariile le-am crescut până le-am micşorat"; dar ce era mai important, era după aceea: 'Asta provoacă instabilitate în România'. Informaţia că vezi Doamne sunt tensiuni între mine şi doamna Dăncilă a avut alt scop - să se ducă în exteriorul ţării - că în România o să apară din nou instabilitate politică, ca ambasadele să dea mai departe informaţia", a susţinut preşedintele PSD. 

”Am făcut legătura și cu cuvintele președintelui, că am crescut salariile până le-am micșorat și că asta provoacă instabilitate. Noi nu facem o guvernare de spectacol, noi acționăm în profunzime. E adevărat, unii se pregătesc de prezidențiale, în timpul ăsta noi schimbăm România. Unii acționează electoral, noi acționăm fundamental”

”Ne-am angajat că vom aduce mai mulți bani în buzunarele românilor. Și se întâmplă, față de 2016. În anumite spitale, se pare că atunci când s-a făcut regulamentul sporurilor, în unele unități medicale s-au băgat niște limite care nu mai permit să se încadreze în anvelopa maximă a sporurilor. Această limită era și în vechea lege, dar nu se respecta. Nu avem cazuri semnalate că venitul de astăzi este mai mic ca în decembrie 2016. Noi o să prezentăm curând dinamica creșterii salariale. Ne interesează să nu scadă salariile de la o lună la alta, nu s-a întâmplat în toate spitalele, înseamnă că e o altă cauză, nu legea salarizării” a spus Dragnea.

”Avem o inflație sub media europeană. Să vorbim de cauzele care au dus la creșteri de prețuri și la creșterea inflației. Creșterea barilului de petrol, una de 33%, nu noi am decis-o. Creșterea la prețul produselor agricole importate, noi importăm 70% din UE. Solicit Guvernului, ca în cazul relatat de Consiliul Concurenței să dispună verificări. S-ar putea să descoperim că și în alte domenii se lucrează așa. Oameni care lucrează la BNR fac tot felul de previziuni publice, care aduc deservicii României”

”În relația cu mediul de afaceri a rămas mentalitatea aia vătaf, dar se va schimba”

”România își mută ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim. A început deja procesul de mutare, a fost aprobat un memorandum. Noi practic ne prefăceam că ambasada era la Tel Aviv, practic toată activitatea era la Ierusalim”

”L-am sunat pe premierul Ungariei, Viktor Orban, era nemulțumit că s-a tot blocat rrepornirea liceului din Târgu Mureș. Am promis că se va întâmpla și ei au spus că vor sprijini candidatura României la OCDE. A spus oficial că o sprijină, fără echivoc, sunt toate condițiile ca România să intre în acest club select”

”Opțiunea mea pro-occidentală și pro-americană este fără echivoc. Vorbim de acțiuni clare. care vin în sprijinul acestei opțiuni”

”Domnul Tudorel Toader este profesor universitar, profesor în drept, fost judecător CCR, un om cu o pregătire deosebită. Am foarte mare încredere în argumentația acestui om. Îi acord tot sprijinul meu”

”Nu nerevocarea în sine m-a deranjat, ci m-a deranjat atitudinea președintelui față de dezvăluirile înfirorătoare din ultima perioadă. Nu te poți face că nu înțelegi, nu te poți face că acest sistem nu a funcționat. A funcționat foarte rău și a generat multe abuzuri”

”Cu tot zgomotul de fond, cu toată manipularea ordinară, să nu uităm că justiția o înfăptuiesc judecătorii. Trebuie să ne asigurăm că sunt protejați. Sigur, cei care gestionau câmpul tactic sunt deranjați. Vor tot ieși la iveală lucruri, cei vinovați sper că vor plăti”

”Domnul Augusti Lazăr să fie sănătos. El a venit cu multe comunicate. Cine e deranjat de apariția acestei secții speciale este unul dintre cei care voiau să influențeze judecătorii”

”Vrem un miting foarte mare. Nu am spus un milion de persoane. Vrem să ne arătăm sprijinul pentru familia tradițională (...) Pentru mine acest referendum este nenegociabil, în ciuda presiunilor socialiștilor europeni”

”PSD nu și-a schimbat orientarea și nu mergem către o doctrină consevatoare. Pe subiectul referendumului aceasta este abordarea noastră”

 

 

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Liviu Dragnea
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close